12 BİN 700 METRE YENİ HAT DÖŞENİYOR

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum'un en önemli sorunlarından biri olan “içme suyu...

12 BİN 700 METRE YENİ HAT DÖŞENİYOR
Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum'un en önemli sorunlarından biri olan “içme suyu hatları” probleminin çözümü için harekete geçti. MUSKİ Genel Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda bölgedeki içme suyu hatlarının yenileme çalışmaları başladı.

Yıllardır çözüm bulunamayan Bodrum “içme suyu hatlarındaki” probleminin ortadan kaldırılması için Muğla Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. İlçedeki hatların çaplarının yetersiz olması ve kullanılan boruların coğrafi koşullara uygun olmaması nedeniyle, hatlar üzerinde neredeyse her gün arızalar meydana geliyordu. Bu arızaların tamir edilmesi sürecinde ise İlçede uzun süreli su kesintileri yaşanmaktaydı.

Mumcular Mahallesinden, Bodrum’u besleyen ana içme suyu deposuna kadar giden 12 bin 700 metrelik hattın yenilenmesi için yüklenici firma tarafından çalışma başlatıldı. Eski tip içme suyu hatlarının daha modern borularla değiştirileceği çalışmanın yaklaşık 8 ayda tamamlanması planlanıyor.

4 YENİ KAYNAK SİSTEME DÂHİL EDİLECEK

Hat yenileme çalışmasının yanı sıra Mumcular bölgesinde bulunan dört adet yeni içme suyu kaynağı da şebekeye dâhil edilecek. Bu şekilde saniyede yaklaşık 100 litre su elde etmeyi planlayan ekipler, Bodrum'a ek kaynak sağlamayı amaçlıyor. MUSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; yeni yapılacak hatların saniyede bin litre su taşıyabilecek kapasitede olduğu vurgulanırken yeni su kaynaklarının sisteme dâhil edileceği ve mevcut kaynaklarda da iyileştirme işlemleri yapılacağı belirtildi. Ayrıca yeni içme suyu kaynağı araştırmaları da devam ediyor. MUSKİ'den yapılan açıklamada “Yapılacak olan yeni hatlar sayesinde meydana gelen arızalar ve dolayısıyla her gün ortaya arıza kaynaklı su kesintilerinin önüne geçilecek. Bunun yanı sıra mevcutta kullanılan çapları küçük hatlar daha büyük çaplı borularla değiştirilip İlçeye daha fazla su verilmesi sağlanacak. Böylelikle yeteri miktarda su bölgeye verilerek basınç sorunu ortadan kaldırılacak” ifadeleri kullanıldı.