2012 MAVİ BAYRAK ÖDÜLLERİ BELLİ OLDU!

2012 yılında Mavi Bayrak almaya hak kazanan plaj, marina ve yatlar, Lütfi Kırdar...

2012 MAVİ BAYRAK ÖDÜLLERİ BELLİ OLDU!
2012 yılında Mavi Bayrak almaya hak kazanan plaj, marina ve yatlar, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen bir toplantıyla açıklandı.

Türkiye’de 2012 yılında Mavi Bayrak’lı tesis sayısı önceki yıla göre %9,5 artarak, 355 plaj, 19 marina ve 13 yata ulaştı. Türkiye böylece toplam Mavi Bayrak sayısında dünyada dördüncü sırayı aldı.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV), Türkiye’de 2012 yılında Mavi Bayrak kazanan plaj, marina ve yatları açıkladı. Mavi Bayrak’ta Türkiye; İspanya, Fransa ve Yunanistan’ın ardında, toplam Mavi Bayrak sayısında dünyada dördüncü sırayı aldı.
2012 yılında dünyanın kuzey yarım küresindeki 37 ülkede 3089 plaj ve 641 marinada toplam 3730 Mavi Bayrak dalgalanacak. Ülkemizde ise önceki yıla göre %9,5 artarak, 2012 yılında 355 plaj, 19 marina ve 13 yat Mavi Bayrak Ödülü’ne hak kazandı.

RIZA EPİKMEN: “DAHA ÜST SIRALARA ÇIKMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

Mavi Bayrak Programı’nın uluslararası alanda “Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı”(FEE) Ülkemizde ise “Türkiye Çevre Eğitim Vakfı”(TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülüyor. Dünyada Mavi Bayrak uygulamasını yapan kuzey ve güney yarım küre toplamında 46 ülke içinde Türkiye 2012 yılında plaj kategorisinde; İspanya(540), Yunanistan(394) ve Fransa(358) dan sonra 355 plaj ile dördüncü sırada yer aldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan TURÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Epikmen şunları söyledi:

“Mavi Bayrak kriterlerinin incelenmesinde, bizi geçen ülkelerden daha titiz davrandığımızı düşünüyoruz. Gelecekte daha üst sıralara çıkmak için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Önümüzdeki yıllarda Uluslararası Yeşil Anahtar ödüllü tesislerin sayısının da artacağını umuyoruz” dedi.

Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan bugün açıklanan 2012 Mavi Bayrak dağıtımı ile ilgili açıklamasında, önümüzdeki yıllarda sahillerimizde ki mavi bayrak sayısını artırmak için çaba sarf edeceklerini vurgulayarak şunları söyledi:

“Geçtiğimiz hafta 2012 yılında Mavi Bayrak almaya hak kazanan plaj, marina ve yatlar açıklandı.Bodrum İlçesinde 2011 yılına göre ciddi oranda artış oldu. Ülkemizde ise mavi bayrak sayısında %9,5 oranında artış olmasıyla birlikte dünya dördüncüsü olduk. Mavi bayrak çalışmalarıyla ilgili çalışmalarımız devam edecektir. Bütün koylarımızı temizlemek ve çevreye kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bodrum ise bu konuda çok duyarlı, koylarımız pırıl pırıl eksiklerimiz var ama bunlarda giderilecek. Önümüzdeki yıl bu sayının artması için daha çok çaba sarf edeceğiz. Mavi bayrak sadece koylar için değil, yatlar ve marinalar için de geçerlidir.Şu anda mavi bayrak sayımız 50 dir. Muğla’da ve Türkiye’de en çok bayrak alan ilçe olmuştur. 43 plajımız mavibayrak aldı,bunun yanı sıra 3 marina ve 4 yatımızda mavi bayrağa kavuştu. Bu demektirki Bodrum ilçemiz turistler için en gözde mekanlarında birisi olacaktır. Turistler geldiği zaman ilk önce mavi bayrağa bakıyor bu nedenle turist sayımızda da artış bekliyoruz” dedi.

Antalya’dan sonra en fazla Mavi Bayrağa sahip il olan Muğla genelinde ise, en fazla Mavi Bayrak Bodrum’da bulunuyor. Muğla da tescillenen 76 Mavi bayraklı plajın 43 âdeti Bodrum sahillerinde.Ayrıca ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren üç marina ve 4 yat da mavi bayrak sahibi. Bodrumda mavi bayrak kazanan 43 plaj arasında Kumbahçe, Bitez, Ortakent, Turgutreis Günbatımı, Gümüşlük Çayıraltı, Yalıkavak ve Gündoğan Halk Plajları gibi halka açık plajlar başta geliyor.

BODRUM SAHİLLERİNDE MAVİ BAYRAK KAZANAN PLAJLAR ŞUNLAR;

1-Forever Club
2-Kumbahçe Halk plajı
3-Bardakçı Koyu Azka Otel, Voyage Bodrum
4-Wow Bodrum Resort
5-Isıs Hotel
6-Işıl Club
7-Samara Otel
8-Kervansaray Otel
9-Noa Bodrum Beach Club
10-Club Blue Dreams
11-Yalıçiftlik Bodrum Park Resort
12-Sea Garden I
13-Sea Garden II
14-Palmiye Tatil Köyü
15-Latanya Beach Resort Hotel
16-Kempinski Hotel Barbaros Bay
17-Bodrum Holiday Resort & Spa, Ersan Resort & Spa
18-Bitez Aktur
19-Aktur Apart Doria Plajı Bitez
20-Ambrosia Otel
21-Bitez Halk Plajı
22-Ortakent‐Yahşi Ortakent Lighthouse Otel
23-Scala Fink Beach
24-Ortakent Halk Plajı
25-Turgutreis Bağla Koyu Magic Life
26-Kefaluka Resort
27-Xanadu Island
28-Armonia Holiday Village & Spa, Malama Beach Hotel
29-Turgutreis Günbatımı Plajı
30-La Blanche Resort & Spa
31-Yelken Otel
32-Kadıkale Resort, Club Armonia Bodrum Evleri
33-Gümüşlük Çayıraltı Halk Plajı
34-Bölme Plajı
35-Yalıkavak Yalıkavak Halk Plajı, Taşkule Otel
36-Club Flipper
37-Golden Age Hotel, Cactus Fleur Beach Club, Cactus Mirage Family Club
38-Xuma Beach Club
39-Hotel Delta Beach Resort
40-Palmalife Resort & Spa
41-Göltürkbükü Club Voyage Türkbükü, Hekimköy Tatil Sitesi
42-Gündoğan Gündoğan Halk Plajı
43-Green Beach