2.350 Öğrenci Sınav Heyecanı Yaşadı

Tüm yurtta olduğu gibi Bodrum’da da bugün LGS sınavı yapıldı. Bodrum'da 2.350 öğrenci ile velileri, LGS heyecanı yaşadı.

2.350 Öğrenci Sınav Heyecanı Yaşadı

Liselere Giriş Sınavı’nın (LGS) yapıldığı bugün kovid-19 tedbirleri kapsamında, sınav binaları detaylı olarak temizlendi ve sınıflar dezenfekte edilerek hijyen sağlandı. Bugün yapılacak LGS öncesi ve sonrasında oluşabilecek yoğunluğu ve bulaşma riskini azaltmak, sınavın sorunsuz yapılmasını temin etmek amacıyla saat 09.00 ile 15.00 saatleri arasında 81 ilde istisnalar hariç vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlandı.

Merkezi Sınavın birinci oturumu, yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile saat 09.30'da başladı. İkinci oturum ise 11.30'da başladı. 

Bodrum’da 33 okulda 2350 öğrenci sınava girerken, 615 öğretmen de sınavlarda görev aldı. Sınava giren öğrenciler sınıflarında, veliler ise okul dışında heyecan yaşadı. Konacık Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde çocuğu sınava giren Ercan Bilen, Kent Haber’e yaptığı açıklamada “Ben de çocuğumu sınav için okula getirdim. Biz de öğrencilerle birlikte sınav heyecanı yaşıyoruz. İnşallah herkes için hayırlı olur, çocuklar emeğinin karşılığını alır. Benim çocuğum doktor olmak istiyor. Sınava da iyi hazırlandı fakat pandemi döneminde biraz zorluk yaşadık” dedi.

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise sınavların huzur ve güven içerisinde herhangi bir sorun yaşanmadan tamamlandığı ifade edildi.