40 Kafe Ruhsatı İptal Edildi!..
Bodrum’da yan faaliyet konusu olarak kafe ruhsatı alan eğlence mekanlarının kafe ruhsatlarının tamamı iptal edildi.

Koronavirüsün geçen Mart ayında patlak vermesinin ardından ülke genelinde eğlence mekanları kapatılmıştı. Normalleşme sürecine girilmesiyle kafelerin gerekli tedbirleri alarak açılmasına izin verildi, fakat eğlence mekanları kapalı kalmaya devam etti.
Bodrum’daki bazı eğlence mekanları geçen Temmuz ayında Bodrum Belediyesi’nden aldıkları kafe ruhsatlarıyla kapılarını bir bir açmaya başladı. İlçenin farklı mahallelerinde faaliyet gösteren 40 mekan, kafe ruhsatıyla çalışmasını sürdürdü. Ağustos ayı ortalarına gelindiğinde koronavirüs vakaları artmaya başlayınca Bodrum Kaymakamlığı koordinesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi ekipleri ilçede sıkı denetimler yaptı.
Denetimler sonucu kafe ruhsatı alıp da eğlence mekanı gibi çalışan mekanların faaliyetine birer birer son verildi. Ruhsatına uygun olarak kafe gibi çalışan fakat tedbirlere uymayan mekanlara ise 1, 4 ve 15 gün arasında değişen kapatma cezaları uygulandı.
Kent Haber’in güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Bodrum Belediyesi sonradan tali faaliyet kapsamında verdiği kafe ruhsatlarının tamamını iptal etti. Böylece sonradan kafe ruhsatı alan eğlence mekanları şuanda faaliyette olsalar dahi kararın kendilerine tebliğ edildiği tarihten itibaren kapanmak durumunda kalacak.