Bodrumlu Korona Tehdidine Aldırmadı!

Bodrum’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Acı Ot Festivali’nde renkli görüntüler yaşanıyor. Son günlerin ana gündem maddesi olan Koronavirüs endişesinin ise festivale olan ilgiyi etkilemediği görüldü.

Ortakent Yahşi Güzelleştirme Derneği-OYDER tarafından, Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Acı Ot Festivali, sabah saatlerinde Ortakent Köyiçi’nde başladı. Kortej yürüyüşünün yapıldığı festivalde Karya Çiçekleri halkoyunları gösterisi sundu. 

Ege’nin yöresel lezzetlerini, el emeği göz nuru yöresel tasarım ve ürünlerini görücüye çıkaran festivalde bu yıl 250’nin üzerinde yöresel lezzet standı kuruldu. Stantlarda çeşit çeşit yöresel lezzetler, beğeniye sunuldu. Festivalin isminin Ot Festivali olmasına rağmen ot satılan stantların ise az olduğu görüldü. 

Festival alanında yemek şovları ve yemek yarışmaları yapıldı. Katılımcılar, yemek yarışmalarını ilgiyle izledi. Kimi vatandaşlar da davul zurna eşliğinde yöresel oyunlar oynadı. 

KORONAVİRÜS KAYGISI FESTİVALİ ETKİLEMEDİ...

Festivalde koronavirüs endişesi nedeniyle en çok satılan ürün olan kolonyanın da stantlarda yerini aldığı görüldü. Koronavirüs sebebiyle iptal edilmemesi eleştirilere neden olan festivale katılımın ise oldukça yoğun olduğu görüldü. Sabah saatlerinde geçtiğimiz yıllara göre az olan katılım öğle saatlerinde arttı. Bodrumlular akın akın festival alanına geldi. Köyiçinde yoğunluk sebebiyle zaman zaman yürümekte zorlanıldığı görüldü. Yoğunluk, “Bodrumlu Korona dinlemiyor” yorumları yaptırdı. 

Acı Ot Festivali kapsamında “Mis Gibi Müsgebi” sergisi de açıldı. Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bahçesinde kurulacak sergide, eski Bodrum ve Ortakent fotoğrafları beğeniye sunuldu. 

Bodrum’un dağlarından topladığı otları festivale getiren Hörü Akpınar, Kent Haber’e yaptığı açıklamada “Acı otumuz vardı ama şu anda bitti. Yok satıyor. Acı ot çok güzel olur ama bitti. Hindibamız, kazayağımız var. Ayrıca kabak tatlımız, yaprak sarmamız, helvamız var” dedi.

KİLOSU 250 TL’DEN SATILDI!

Etkinlikteki en pahalı ürünlerden biri ise kuzugöbeği mantarı idi. Kuzugöbeği mantarı satan Hakan Gültigin, “Kilosu 250 TL. Bunlar Milas’tan toplandı. Talep var. Talep olmasa getirmezdim zaten. Sabahtan beri aşağı yukarı 15-20 kilogram sattık” dedi.

TEPELERE ÇIKTIĞINIZDA BU OTLARIN HEPSİNİ GÖRECEKSİNİZ

Festivalde açtığı stantta otların nasıl pişirildiğini de gösteren Nil Pekman ise şunları dile getirdi:

“Gelinciğimiz var, acı ot, tilkişen, hindibamız var. Bunları Bodrum’un dağlarından topluyoruz. Aynı nasıl pişirildiğini de gösteriyoruz, ardından misafirlerimize tattırıyoruz. Bunları Bodrum’un dağlarından topladık. Bodrum’un her yeri buna o kadar elverişli ki. Biraz tepelere çıktığınızda zaten bu otların hepsini göreceksiniz.”

Pazar günü akşam saatlerine kadar sürecek festivalde konserler, kültür gezileri, söyleşiler gerçekleştirilecek. 

Festivalin ikinci günü olan 15 Mart Pazar günü saat 13.00-13.30 arası Süleyman Yıldırım’la “Arıcılık ve Bal Üzerine” söyleşi, saat 14.00-14.30 arası Erman Aras ile “Narenciye Ürünlerinden Katma Değerli Ürünün Ekonomiye Katkısı” söyleşisi, saat 15.00-16.00 arası yöresel lezzetler eşliğinde ‘Slow Food Hareketi Nedir’ konulu sunum ve saat 16.30-17.00 arasında da Pelin Dumanlı ile “Bodrum’un Yerel Lezzetlerini Daha İyi Nasıl Tanıtırız” temalı bir söyleşi gerçekleştirilecek.