Adli Kontrolle Serbest Bırakıldılar

Bodrum’da nevruz kutlamalarında terör örgütü PKK propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 8 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrolle serbest bırakıldı.

Adli Kontrolle Serbest Bırakıldılar

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bodrum'da nevruz kutlamalarında terör örgütü propagandası yapan ve PKK elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan kişilerin tespiti için çalışma yürüttü. Daha önce yapılan iki ayrı operasyonda gözaltına alınan toplam 13 kişinin ardından süren çalışmalar neticesinde kimliği tespit edilen 8 şüpheli daha gözaltına alınmıştı.

Şüphelilere yönelik dün sabah önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda çok sayıda örgütsel doküman ve materyal ele geçirilirken, 8 şüpheli de gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 8 şüpheli adliyeye sevk edildi. 

8 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerden 4’üne ise yurtdışına çıkış yasağı konulduğu öğrenildi. Böylece nevruz kutlamalarıyla ilgili hakkında işlem yapılan kişi sayısı 21'e yükselmiş oldu.