AK PARTİ İL BAŞKANI METE'DEN GÖKOVA AÇIKLAMASI

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Gökova Körfezi'nin imara açıldığı yönündeki...

AK PARTİ İL BAŞKANI METE'DEN GÖKOVA AÇIKLAMASI
AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Gökova Körfezi'nin imara açıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Bodrum'da partilileriyle toplantı düzenleyen Mete, kesin korunacak hassas alanlarda yapı yasağı bulunduğunu, nitelikli doğal koruma alanlarında ise sadece çadır kamp alanlarına izin verildiğini belirtti.

Gökova Körfezi’ndeki imar değişikliği ile ilgili 16 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı sonrası başlayan imar tartışmasında, Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete SİT alanlarının imara açıldığı iddiaları ile yanlış bilgilendirme yapıldığını iddia etti. AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Gökova Körfezi'nin imara açılacağı iddialarına, Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda yaptığı sunumlarla yanıt verdi.

Partinin ilçe binasında gerçekleşen toplantıya, İlçe Başkanı Ömer Özmen, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı. İl Başkanı Mete, SİT alanlarının eski isimlerindeki kapsamlarıyla, yeni isimleri arasındaki farklılara dikkat çekti.

Doğal SİT alanları ve koruma alanlarına ilişkin haritalar üzerinden yapılan sunumlarda Kadem Mete, 1986 yıllarında masa başından harita üzerinden cetvelle yapılan derecelendirmelerde 36 bin Hektar koruma altındayken, yeni düzenlemede 41 bin Hektarlık alanın koruma altına alındığını ifade etti.

CHP Milletvekilleri, bazı çevreciler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün halkı yanlış bilgilendirdiğini iddia eden Mete, Gökova Körfezinin eskisinden daha hassas bir şekilde korunacağını söyledi.

AK Parti İl Başkanı Mete yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“1. derece doğal SİT alanının yeni sistemde kesin korunacak hassas alanlar olarak adlandırıldı. Kesin korunacak hassas alanlarda yapı yasağı getirildi. 2. derece doğal SİT alanları ise nitelikli doğal koruma alanı olmuştur. Bu alanlara daha önce otel, motel yapılırken; artık sadece çadır, kamp alanları yapılabilecek. Seracılık hariç tarım çalışmaları, kültür balıkçılığı hariç balıkçılık, entegre hariç doğal tarım ve hayvancılık ile günübirlik faaliyetler yapılabilecek. Alanlarda yapılaşma izni daha da azaltıldı. 3. derece SİT alanı olan sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanları olarak belirtilen alanlarda ise bazı mahalleleri kapsadığını görüyoruz. Bu alanlar da vatandaşı mağdur etmemek için düzenlendi" dedi.