Antik Tiyatro Gazinoya Döndü Tepkisi

Antik Tiyatro Gazinoya Döndü Tepkisi

Bodrum Belediyesi Meclisi, yaz aylarında Antik Tiyatro'da sadece kültürel etkinliklere izin verilmesi, mekanın konserler için tahsis edilmemesi yönünde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yazı yazılmasını kararlaştırıldı. 

İYİ Parti grubu tarafından meclis gündemine getirilen önergede, yaz aylarında Bodrum Antik Tiyatro’nun gazinoya çevrildiği ifade edilerek konu ile ilgili bakanlık nezdinde girişimde bulunulması kararı alınması istendi.

İYİ Parti grubu tarafından verilen önergede “Bodrumumuzun en önemli tarihi miraslarından biri olan ve adeta şehrimizin sembolü haline gelmiş Bodrum Antik Tiyatro’da yaz ayları boyunca konserlerde kullanılan ses ve ışık sistemleri tarihi yapıya zarar vermekte olup aynı zamanda görsel kirliliğe sebep olmaktadır. Bu tarihi değerlerimizi korunması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılabilmesi hepimizin temel sorumluluğudur. Bu sorumluluk kapsamında bu tarihi yapının sadece kültürel etkinlikler amacıyla kullanılabilmesi için ilgili mercilerle temasa geçilmesini arz ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Önerge oybirliği ile gündeme alınırken, konuyu daha önce de eğlence sektöründe faaliyet gösteren bir işletmeci olarak sık sık gündem getiren İYİ Parti Meclis Üyelerinden Atilla Serttaş söz alarak şunları dile getirdi:

“Geçmişten bugüne gelen Antik Tiyatro gazinoya çevrilmiş durumda. Her gün 4 bin kişi oranın üzerinde. Orada sıra numaralı 4-5 tane taş kolonlarının 2’ye bölündüğü görülmekte. Orası bizim tarihi ve kültürel bir bölgemiz. Barakalar, çadırlar, ortasında çadır bir sahne. Konteynerler arkada. Giriş berbat durumda. Turizme hiç yakışmayan. Yani İtalya’ya gittiğinizde Kolezyum’un içinde böyle bir şey göremezsiniz. Bu aslında turizme ve kültüre açılması gereken bir yerken şu anda tamamen gazinoya döndü. Bir kere bunun fiziki olarak orada yapılmaması gerekiyor. Ama yapılacaksa da orada çok nadir, Bale Festivali, belediyemizin kültür faaliyetleri olabilir. Tamamen gazinoya dönmüş durumda. Bodrum ekonomisine hiç katkısı olmayan, hem trafik yükü getiren, hem görsel kirlilik getiren ve ekonomisini de alıp giden bir yapıya döndü. Bildiğim kadarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı sorumluluğunda ama burası da Bodrum’un malı. Buna meclisimizin sahip çıkması gerekiyor. Hakikaten Bodrum’a yakışan bir görüntü değil. Önde bir sürü kamyon. Bunun da meclisimizin sorumluluk almasını, Kültür Bakanlığı ile gerekli yazışmaların yapılmasını ve buraya sahip çıkılmasını rica ediyorum” dedi.

İYİ Parti meclis üyelerinden Mehmet Onur Şahbaz da önerge ile ilgili “Biz bu konunun gündeme gelmesi ve konuşulması amacıyla da getirdik. Belediye sorumluluğunda değil ama aslında destek istiyoruz. Tam Bodrum’un girişinde, insanların fotoğraf çektirdiği alanda, gelecek nesillere bırakmak zorunda olduğumuz bir yapı” ifadelerini kullandı. 

İYİ Parti meclis üyesi Hülya Aşkın da belediyenin, hem yabancı hem de yerli sanatçıların sahne alabileceği alternatif konser alanları oluşturabileceğini ifade etti. 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Antik Tiyatro’da yapılacak etkinliklerin niteliğinin iyi belirlenmesi gerektiğini dile getirerek “Belki eğlenceye değil de kültür ve sanata yönelik faaliyetler olabilir. Bu konserlerin merkezde yapılması çarşının hareketliliği ve para kazanması daha iyi oluyor. İşin bir de bu boyutu var” diye konuştu. 

Önergenin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yazılı olarak iletilmesi oybirliği ile kabul edildi.