Aras ve Gökmen'den Külliye Açıklaması

Hafta başında Sözcü Gazetesinde yayınlandıktan sonra geniş çaplı tartışmalara neden olan Külliye tartışmaları çeşitli platformlarda sürüyor. Basında yer aldıktan sonra sosyal medyada hızla yayılan, hatta CHP Milletvekilleri tarafından meclis gündemine kadar taşınan iddialar ile ilgili, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen'den de açıklama geldi.

Aras ve Gökmen'den Külliye Açıklaması

İddiaların ulusal basında yer almasının hemen ardından Kent Haber de konuyu haber bültenlerine taşıyarak, kamuoyunda külliye olarak bilinen dini ve kültürel tesis projesinin kültürel eklerinden vazgeçilerek, sadece cami bölümün yapılmasına karar verildiğini yazmıştı. Bugün açıklama yapan Başkan Aras ve Osman Gökmen de Kent Haberin duyurduğu bu bilgiyi doğruladı.

Bugün Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, konu ile ilgili bir açıklama yaparak şunları söyledi:

“2 gün önce CHP Milletvekilimiz Mürsel Alban’ın yapmış olduğu bir açıklama var. Sosyal medyada sürekli külliye ile alakalı konular var. Ben Bodrum İlçe Başkanı olarak şunu söylüyorum; ‘Bodrum’da külliye olmuyor, olmayacak. Sadece orada Diyanet Vakfımızın bir cami inşaatı var. Bu cami inşaatının maliyeti de toplam 20 milyon ve vakfın hayırseverleri ile birlikte yapıyor. Yani devlet bütçesinden herhangi bir şeyin gittiği yok. Burada yanlış algılarla Bodrumluyu yanlış bir yerlere sevk etmek çok doğru bir şey değil. İnşaatın toplam metrekaresi 470 metrekarelik bir alandan bahsediyoruz. İsmi de Bodrum Camii olacak. Bodrum’da kesinlikle külliye diye bir proje yok şu anda. Bodrum Camii inşaatı var" dedi.

BAŞKAN ARAS’TAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da alanda sadece 470 metrekarelik bir cami yapılacağını ifade ederek şöyle konuştu;

“Bodrum’un mimari yapısına uygun olmadığı için o zamanki belediye yönetimi tarafından buraya ruhsat verilmemiş. Ancak daha sonra Çevre Bakanlığımız resen ruhsat vermiş ama inşaat durmuştu. Şu anda 5 yılı doldurmak üzere. Az bir süre kaldı. Zaten ruhsatta bir sıkıntı yoksa, onların ruhsatı şu anda yasaldır. Bu konu bazı inisiyatifler tarafından mahkemeye taşınmıştı. Onların itirazları reddedildi. Şu an konu Danıştay’da. Ama Danıştay’da olması bu inşaatın durması anlamına gelmiyor. Hukuken konuşursak böyle. Şimdiye kadar bir adım atılmamıştı, şimdi Diyanet Vakfı geldi ve orada sadece cami bölümünün yapılacağını ifade etti. O inşaata başlamak için bir hafriyat başlattılar. Bu tartışmalar bunun üzerine başladı. Orada külliyenin bütünü değil de sadece en üst kottaki yaklaşık 3 bin metrekarelik bir ibadet alanında bulunan 470 metrekarelik caminin oraya yapılıyor olması. Şu andaki konu bu. Ama ruhsatın geçerli olup olmadığı konusu Mimarlar Odası başkanlığımız tarafından bize soruldu. Biz de şu an onu Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza sorduk. Cevap bekliyoruz. Bir taraftan kendimiz de hukuken inceliyoruz" dedi.