Asansör Boşluğuna Düştü

Bodrum’da 3 ay önce bir süpermarkette asansör boşluğuna düşerek ayağı kırılan avukat Aygin Kuruloğlu, süpermarket yetkililerinden şikayetçi oldu.

Asansör Boşluğuna Düştü

Edinilen bilgiye göre ailesi ile birlikte Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi’ndeki yazlığına tatile gelen 30 yaşındaki evli ve 1 çocuk annesi avukat Aygin Kuruloğlu, 18 Temmuz günü evlerine yakın bir noktadaki süpermarkete alışveriş için gitti. 

Reyonların arasında dolaştığı esnada, peynir almaya yönelen Kuruloğlu, etrafında herhangi bir güvenlik önlemi alınmayan asansör boşluğuna sağ ayağını bastı. Ayağını basmasıyla birlikte asansör boşluğundan birkaç metre yükseklikten alt kata düşen talihsiz kadının ayağı kırıldı. 

İhbar üzerine süpermarkete sevk edilen 112 Acil Sağlık ambulansına alınan yaralı, ilçedeki özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Bodrum’da polise giderek market yetkililerinden şikayetçi olan Aygin Kuruloğlu, İstanbul’a döndü. 

Ayağındaki talus kemiği kırılan kazazedenin tedavisi halen devam ediyor. Yaşanan olayla ilgili iddianame hazırlanmasını beklediklerini söyleyen Aygin Kuruloğlu, daha sonra tazminat davası açacağını anlatarak şöyle dedi:


“Yalıkavak’taki evimizin yanındaki markete alış veriş için gittiğim esnada olay yaşandı. Reyonların arasında dolaşırken peynir almak için uzandım, sağ ayağım asansör boşluğuna bastı. Yük indirme bindirme asansörü, depoya iniyor. Fakat etrafında hiçbir güvenlik önlemi yok. Beni hastaneye kaldırdılar. Talus kemiği kırılmış. İşletme yetkililerinden şikayetçi oldum. Tedavim hala devam ediyor, henüz ayağım iyileşmedi. İhmali olan kim varsa onlardan şikayetçi oldum. Şimdi iddianame hazırlanmasını bekliyorum. Daha sonra tazminat davası açacağım. Ben orada ölebilirdim veya sakat kalabilirdi. Ya da kucağımda çocuğum da olabilirdi. Ayrıca ben oraya düştükten sonra yaralı halde ambulans beklerken içeri müşteri almaya devam ettiler. Müşteriler asansör boşluğundan aşağı bana bakıyorlar. Bu hasta hakları ihlali. Bu kadar insanın buna şahit olmasına gerek yok.”

Kendisinin spor hukuku ile uğraştığını ve olayın transfer döneminde yaşandığı için kayıplarının da çok olduğunu dile getiren Kuruloğlu, “Ben o asansörün izinli olduğunu da sanmıyorum. Bununla ilgili belediyeye de başvurumu yapacağım. Gerekli incelemeler yapılsın.”diye konuştu. 

Muhabir: Hamdi Yörür