Bayram Hareketliliği Başladı

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Bodrum’da Kurban Bayramı öncesi hareketlilik arttı. Bodrum Otelciler Derneği Genel Sekreteri Yiğit Girgin, otellerde şu an doluluk oranının yüzde 80-90 civarında olduğunu söyledi.

Bayram Hareketliliği Başladı

Dünyanın en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Bodrum'da, Kurban Bayramı öncesi hareketlilik arttı. Pandemi öncesinde bayram dönemlerinde yüzde 100 doluluklara ulaşan Bodrum, bu yıl ekonomik sebebiyle yerli turist sayısında istediği rakamlara ulaşamasa da yerli ve yabancı olmak üzere toplamda yüzde 80– 90 civarlarına ulaştı. 

Bayram tatili boyunca oluşabilecek yoğunluğa karşı tedbirlerin alındığını belirten Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, kentte gerekli hazırlıkların tamamladığını söyledi. Bayramda kentteki yükün arttığını vurgulayan Aras, “Bizim bayram sürelerinde yükümüz çok artıyor ancak gerekli önlemleri almaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar, burada güzel bir tatil yapsınlar. Güzel bir bayram geçirsinler ancak şunu görüyorum; Ramazan Bayramı'nda o kadar bir yoğunluk olmamıştı. Bu bayramda da artan fiyatlar nedeniyle tatil ulaşılması zor bir konu haline geldi. Yoğunluk bekliyoruz ancak eski bayramlar kadar yoğun olmayacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.

"REZERVASYONSUZ GELMEYİN"

Tatil için her bütçeye uygun işletme olduğunu belirten Bodrum Otelciler Derneği Genel Sekreteri ve turizmci Yiğit Girgin de "Kurban Bayramı öncesinde yerli turist hareketliliği hissediliyor. Otellerde şu an doluluk yüzde 80 ve 90 civarlarında. İşletmeler, son kalan yerleri de satmak için çaba gösteriyor. Her zaman olduğu gibi bu kez de misafirlerimizi bölgeye rezervasyonsuz gelmemeleri konusunda uyarıyoruz.” dedi.

BAYRAMDA 140 UÇUŞ BEKLENTİSİ

Yılın ilk 6 ayındaki yükselişin bayramla süreceğini dile getiren TAV Milas-Bodrum Havalimanı Genel Müdürü İclal Kayaoğlu da “Pandemi sonrası hızlı bir toparlanma görüyoruz. Sezona iyi bir başlangıç yaptık. Yılın ilk 6 ayında iç ve dış hatlarda gelen ve giden olmak üzere toplamda 1 milyon 395 bin yolcuya hizmet verdik ve 2019 yılının yüzde 85'ine ulaştık. Bir aksilik olmazsa yılın kalanında da benzer bir yoğunluk bekliyoruz. Okulların kapanması ile iç hat yolcu trafiğimize yüzde 30 civarında pozitif yönde bir etkisi oldu. Bayram trafiğimiz de aynı hızla devam edecek. Bayram süresi boyunca geliş-gidiş toplam 60 iç hat, 80 dış hat uçuşu bekliyoruz.” dedi.