Belediye Encümeni Yıkım Kararı Aldı!

Gazeteci Yılmaz Özdil'in, Bodrum’un Bitez Mahallesi'nde eşi Hülya Özdil adına kayıtlı villası ile ilgili olarak Bodrum Belediyesi Encümeni yıkım kararı aldı. Yapı belediye ekiplerince mühürlendi.

Belediye Encümeni Yıkım Kararı Aldı!

Yılmaz Özdil’in, Bitez Mahallesi Aktur sitesinde bulunan ve 2017 yılında eşi Hülya Özdil adına satın aldığı lüks villada ruhsata aykırı birçok kaçak bölüm yapıldığı iddiaları üzerine inceleme başlatıldı. İncelemeler sonunda, Bodrum Belediyesinin yapıya ilk olarak ofis ve işyeri ruhsatı verdiği, daha sonra Özdil ailesinin yapıya kaçak bölümler ilave ederek ruhsatın yaklaşık iki katı kadar inşaat alanı elde ettikleri belirlendi. Yılmaz Özdil’in, villasındaki kaçak bölümler için 2018 yılının sonunda imar affına başvurduğu ve başvurunun eşi Hülya Özdil tarafından yapıldığı da ortaya çıktı. 

İddiaların gündeme gelmesinin ardından Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından villadaki kaçak eklentilerin yıkımı için yazılan talimat, Bodrum Belediyesine tebliğ edildi. Müdürlük ayrıca, İmar Barışı'ndan sonra kaçak inşaat yapılmasını gizlediği, yanlış bilgi vererek kamu görevlilerini yanılttığı iddia edilen Özdil'in eşi hakkında 'yalan beyanda bulunduğu' gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Bodrum Belediyesi ekipleri tebliği aldıktan sonra Özdil’in evini mühürledi. 

Önceki gün toplanan Bodrum Belediyesi Encümeni yıkım için karar alınca, Özdil ailesinin evindeki kaçak bölümlerin yıkımı kesinleşti. Belediyenin villadaki yıkım işlemini ise 13 Mayıs günü gerçekleştireceği öğrenildi. Belediyenin öncelikle Özdil ailesine kaçak bölümlerin kendilerince yıkılması yönünde tebligat yapacağı, eğer aile bu yıkımı Çarşamba gününe kadar gerçekleştirmezse yıkımın 13 Mayıs Çarşamba günü belediye ekiplerince yapılacağı öğrenildi.

Yılmaz Özdil, 28 Eylül 2019 tarihinde "Pay hattı" başlıklı köşe yazısında "Deprem ülkesinde imar affı mı olur birader? Fay hattı sorun değildir Türkiye'de. Pay hattı sorunudur, pay hattı!" yazısını kaleme almıştı. Yazdığı yazıyla çelişen Özdil, imar affına başvurarak 349 ada 4 parsel bulunan evinin yapı ruhsat ve eklerine aykırılıktan dolayı başvurarak yapı kayıt belgesi aldı.

Yapılan incelemelerin ardından Özdil’in evinin kaçak olan jeneratör dairesi, müştemilat, bodrum kat ve pergole yerine yaptırdığı çelik iskeletlerin yıkılacağı öğrenildi. 120 metrekarelik evi 310 metrekareye çıkaran Özdil'in evinde projeye aykırı olarak; 18,00 metrekare müştemilat, 13,50 metrekare jeneratör odası, 9,50 metrekare bahçe deposu, zemin terası altında 81,00 metrekare ilave oda bulunduğu öğrenildi.