BESİAD'DAN KADINLARA GİRİŞİMCİLİK SEMİNERİ

Bodrum Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından "Kadın Girişimcilere sağlanan...

BESİAD'DAN KADINLARA GİRİŞİMCİLİK SEMİNERİ
Bodrum Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından "Kadın Girişimcilere sağlanan Ulusal ve Uluslararası Destek, Teşvik ve Hibeler" konulu kahvaltılı bir seminer düzenlendi.

BESİAD Kadın Komisyonu tarafından organize edilen seminer, bugün öğle saatlerinde Eskiceshme Hotel’de gerçekleştirildi.

Toplantının konukları Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Aslı Karataş ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Gülay Hız idi. Seminere BESİAD başkanı Uğur İlhami Özden, BESİAD Kadın Komisyonu Başkanı Neslihan Nazlıoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp ve Kadın Komisyonu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Seminer öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan BESİAD Kadın Komisyonu Başkanı Neslihan Nazlıoğlu, şu bilgileri verdi:

"Bodrum Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği olarak bütün girişimcilere ulusal, uluslararası hibelerin, teşviklerin neler olduğuna dair bir seminer düzenledik. Biliyorsunuz turizm sektörünün üç yıllık senaryosu kötü. Girişimciler ve insanlar ne tür teşviklerle ayakta kalabilirler' Onlara nasıl yardımcı olabiliriz anlamında bir araştırma yaptık. Bunun için de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde bu alanda uzman hocalarımızı davet ettik. Onlar bize bu teşviklerle, hibelerle ilgili genel bir bilgilendirme yapacak. Biz Besiad olarak bu tür etkinlikleri geleneksel hale getirip, tek tek ele alacağız. İlerleyen zamanlarda GEKA'nın merkezinden bir uzmanı davet edeceğiz. KOSGEB, Sanayi Bakanlığı, TÜBİTAK gibi kurumların teşviklerinden Bodrum İşinsanları nasıl faydalanabilir' O anlamda bir vizyon oluşturmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Kahvaltının ardından başlayan seminerde konuşan BESİAD başkanı Uğur İlhami Özden, geçtiğimiz günlerde yaşama veda eden Türkiye'nin önemli işadamlarından Mustafa Koç'u kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirerek, Koç Ailesi'ne Allah'tan sabır diledi.

Seminerin konuşmacısı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yard. Doç. Dr. Gülay Hız ise böyle bir organizasyonda bulunduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Akademisyenler ve işinsanları olarak aynı hedefe doğru gittiklerini anlatan Hız, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ülkenin ekonomik kalkınması ve içinde olduğu konjoktürel durumu biraz daha olumlu yönde ileriye taşımak için herkes biraz elini taşın altına koymalı. Küçük büyük demeden bütün işletmeler bu piyasa sistemi içerisinde nasıl ayakta duracaklar' Hele hele bizim gibi kırılgan yapıya sahip ekonomisi olan bir ülkede ayakta durabilmek gerçekten zor ve her zaman koltuk değneği bulamayabiliyorsunuz. Gerek çalışanlarınızla, gerek işvereninizle veya ara mamul elde ettiğiniz paydaşlarınızla ve dağıtım kanallarınızla, işletmenin içerisinde yer alan bütün fonksiyonları siz birebir yaşadığınız için sizler bizden daha çok biliyorsunuz. Biz bu işin teorik kısmını biliyoruz" dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Gülay Hız yaklaşık üç saat süren seminerde katılımcılara "Kadın Girişimcilere sağlanan Ulusal ve Uluslar arası Destek, Teşvik ve Hibeler" ve "Kobilerin Sorunları" hakkında bilgiler aktardı.

Muhabir : Hamdi Yörür