BİOR, Ödül Töreniyle Sona Erdi

Bodrum ilçesinde bu yıl 10´uncusu düzenlenen “Bodrum Uluslararası Optimist Yarışları” (BIOR), düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

BİOR, Ödül Töreniyle Sona Erdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Yelken Federasyonu (TYF), Bodrum Belediyesi işbirliğiyle Bodrumspor Yelken Kulübü organizasyonuyla 2013 yılından bu yana düzenlenen Bodrum Uluslararası Optimist Yarışları’nın 10’uncu yapıldı. Bodrum’un Kumbahçe Mahallesi’ndeki Paşatarlası sahilindeki yarışlarda 20 ülke 64 kulüp 312 sporcu, Bodrum’un mavi sularında yelken açtı.

Bodrum açıklarında kurulan parkurda gerçekleştirilen organizasyon 6 gün sürdü. 6 günün sonunda dereceye girenler Kumbahçe Meydanı’nda düzenlenen törenle ödülleri verildi.İlk 10'a girenlerin kürsüye çıktığı optimist genel sıralamada, Tayland'ın Royal Varuna Yat Kulübünden Weka Bhanubandh birinci, Ukrayna Optimist Yelken Takımından Sviatoslav Madonich ikinci, Malta Milli Takımından Timmy Vassallo üçüncü oldu.

Optimist junior genel sıralamada İstanbul Yelken Kulübünden Mehmet Erkut Budak, junior kızlarda Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübünden Melis Bolat, senior kızlarda Türk Milli Takımı'ndan Medine Havva Tatlıcan'ın birinci olduğu yarışlarda, ülke kupasının sahibi Litvanya'dan Erik Scheidt oldu.

Yunan Milli Takımı'nın salma hediye ettiği Ukraynalı yelkenciler, ödül töreninde üzerinde "savaşa hayır" yazılı ülke bayrakları ile kürsüye çıktı. 

Sporculara ödüllerini Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Oktay Dumruk, Bodrum Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Binbaşı Utku Meral, TYF Teknik Kurul Başkanı Şenkar Öztüzün, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulübü Başkanı Rıza Karakaya ve Yelken Şubesi Sorumlusu Hadi Türk verdi.

Ödül töreninde ayrıca yapılan çekilişle, sporculara yelken sporunda kullanabilecekleri çeşitli hediyeler verildi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, törende yaptığı konuşmada “Gençlerimizin bu sporu yapmasına çok büyük bir emek veren kulüplerimize teşekkür etmek istiyorum. Şu anda yelken sporunda Türkiye’de lider konumdayız. Çok önemli yelken organizasyonlarına Bodrum olarak ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye’ye de bu konuda liderlik yapıyoruz. Burada en önemlisi, Dünya’nın her yerinden gelerek kucaklaşan, barışın, hoşgörünün burada en güzel örneklerini sergileyen tüm milletlerden gelen çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde Dünya güzelleşecek.” diye konuştu. 

Bodrumspor Yelken Şube Sorumlusu Hadi Türk ise şampiyonanın 10’uncusunu düzenlediklerini ifade ederek “Bu sene 10’uncusunu düzenledik. Bodrum International Optimist Regatta. 20 ülkeden 312 yelkencimiz zaman zaman çok sert rüzgarlara müthiş mücadele vererek bugünü bitirdik. Yani organizasyonumuz Dünya Şampiyonası öncesi bizim için de çok iyi bir sınav, prova oldu. Çok güzel bir şekilde bitirdiğimiz için mutluyuz.” dedi.

Senior Kızlar birincisi Medine Havva Tatlıcan  da “6 yıldır yelken yapıyorum. İzmir’den katılıyorum yarışmaya. Hava birazcık, döndü, birazcık zorlandım. Kızlarda bir oldum. İyiydi, benim için iyi geçti. Dünya Şampiyonası’nda Türk Milli Takımı adına derece elde etmeye çalışacağım.” diye konuştu. 

 

Optimist genel birinvisi Weka Bhanubandh, yarışın kendisini için çok güzel geçtiğini aktararak İyi bir derece elde ettim. Çok mutluyum. Daha önce burada birkaç kez antrenman yapma imkanım olmuştu ve bu yarışmaya katılmıştım.” şeklinde konuştu.