Bodrum Yarı Maratonu Koşuldu

Bodrum’da gerçekleştirilen yarı maraton koşusuna bin 400 kişi katıldı. Yarışma sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bodrum Yarı Maratonu Koşuldu

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Bodrum’da yarı maraton koşusu yapıldı. Sabahın erken saatlerinde Bodrum Belediye Meydanı’nda toplanan sporcular, ısınma hareketlerinin ardından başlangıç alanında yerlerini aldı. 

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, start öncesi yaptığı konuşmada sporcuların sağlığı için her türlü güvenlik tedbirinin alındığını dile getirerek “Hepiniz hoş geldiniz. Sizin için spor, biraz eğlence. Bizim için turizm. Turizm sezonunun sonlarına yaklaşılan şu günlerde sizleri burada görmek biz yerel yöneticileri memnun ediyor. Hepinize sağlıklı, güzel, keyifli bir koşu diliyorum” diye konuştu.

5K, 10K ve 21K kategorisinde yarışan koşucular, verilen start sonrası koşmaya başladı. Neyzen Tevfik Caddesi’nden başlayan koşu, ilçenin merkezi mahalleri ile Bitez ve Gümbet mahallerinde sürdü. Sporcular, Myndos Kapısı ve Antik Tiyatro gibi tarihi mekanlardan geçen parkurda kıyasıya mücadele etti. Kimi yarışmacıların köpekleri ile katıldığı maratonda kimileri de bebek arabası ile koştu.  

Datça’dan yarışmaya katılan Sultan Yücel, maratona katıldığı için çok mutlu olduğunu ifade ederek “Mutluyum, kazanmayı umut ediyorum. Dereceye girmeyi umut ediyorum. Ama asıl amacım burada eğlenmek, bu güzel havayı solumak. Sporun insanlara kattığı güzelliği görmek, o enerjiyi hissetmek.” dedi. 

PTT Spor adına yarışan Faruk Kesik ise “Toplumumuza koşu kültürünü sevdirip sağlıklı ve mutlu yaşamı tesis etmek için çabalıyoruz. Bu anlamda kurumum PTT Spor’a, değerli başkanlarına buradan çok teşekkürlerimizi, minnetlerimizi sunuyoruz. Çünkü bugün Bodrum’da PTT Spor olarak Türkiye’nin birçok yerinden 30 kişiyi, 30 koşucu arkadaşı burada organize edip kurumumuz adına Türkiye’ye güzel bir mesaj vermek istiyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Farklı ülkelerden sporcuların da katıldığı yarışma sonrası yaş kategorilerinde ve genel klasmanlarda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

5K kadınlarda Fatma Taş, 5K erkeklerde Hacı Sebahattin Çavga'nın birinci olduğu yarışmada, 10K erkekler kategorisinde Mehmet Aydıngör, 10K kadınlar kategorisinde Derya Demiral birinci ilk sırayı aldı. 21K erkeklerde 1. Ömer Oklu, 2. Bedri Şimşek 3. Ege Yoldüren, 21K kadınlarda 1. Meryem Kılınç Gündoğdu, 2. İpek Öztosun 3. Burcu Kocavelioğlu oldu. 

Kadınlar 5K genel klasman birincisi Fatma Taş, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle anlattı:

“Güzel bir dakika ile bitirdim. 5 bin 200  metre koştuk. Ona rağmen gayet güzeldi. Hafif eğimler vardı, hava çok sıcak değildi. Güzel bir şekilde, sağlıklı bir şekilde bitirdik. Bundan sonra Kapadokya’da 63 kilometre koşacağım, onun öncesinde bunu koşmak istedim, onu da 5K düşündüm ve gayet güzel bir şekilde bitirdim. Genel klasman 1 olarak bitirdim.”

Bodrum’un parkurunun inişli çıkışlı olduğunu dile getiren erkekler 10K 50-54 yaş kategorisi birincisi Ali Üstündağ ise “Çok yokuş vardı ama doğru antrenmanlarla bir anlamda bunu avantaja çevirme imkanı da vardı. Öyle oldu, güzel bir yarış oldu. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi. 

Yarışın güzel ve heyecanlı geçtiğini söyleyen Sinan Türesay “Çok iyi yarışmacılar vardı. Kendi açımdan başarılı olduğumu düşünüyorum. Çok keyifliydi.” değerlendirmesinde bulundu. 

Muhabir: Hamdi Yörür