BODRUM'A İÇME SUYU VE ARITMA TESİSİ MÜJDESİ

DSİ 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, ''Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Projesi''nin...

BODRUM'A İÇME SUYU VE ARITMA TESİSİ MÜJDESİ
DSİ 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, ''Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Projesi''nin tamamlanma aşamasına geldiğini belirterek, ''Bodrum'da daha önce kullanılan kireçli suyun yerine, daha temiz, berrak ve içilebilir bir su vereceğiz'' dedi.
DSİ 21. Bölge Müdürü İbrahim İndap, 2011 yılında tamamlanacak olan ''Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Projesi'' hakkında bilgi verdi.

İndap, 3 aşamadan oluşan projenin amacının Türkiye'nin ve dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum Yarımadası'ndaki yerleşim birimlerine su sağlamak olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''2006 yılında ihale edilen bu proje, Türkiye'nin İstanbul'dan sonraki en zor içme suyu projesidir. Proje kapsamında Bodrum ve 10 beldesine 2050 yılına kadar içme suyu sağlanacak. Projenin tamamı bu yılın Nisan veya Mayıs ayı sonunda tamamlanacak. Gerekli olan irsale hatları ve depolar tamamlandı. Proje kapsamında yapılan arıtma tesisi ise yüzde 75 oranında tamamlandı.''

-TEMİZ SU VE TURİZM-

Projenin hayata geçmesi ile birlikte Bodrum ve 10 beldesine temiz ve arıtılmış kaynak suyu verileceğine işaret eden İndap, ''Bodrum'a kaynaklardan ve barajlardan aldığımız suyu arıtarak vereceğiz. Bodrum'da daha önce kullanılan kireçli suyun yerine, daha temiz, berrak ve içilebilir bir su vereceğiz. Devletimiz bu projeye 100 milyon lira para harcadı. Bu projenin turizmi olumlu etkileyeceğini düşünüyoruz. Temiz bir suyun musluklardan akması turizme olumlu etki yapacak'' diye konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise ''Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Projesi''nin bu yılın sonunda tamamlanacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Biz göreve geldiğimizden beri Bodrum halkı için elimizden geleni yapıyoruz. Bu projenin tamamlanmasının ardından ilçede su sorunu tamamen çözülecek. İlçenin su şebekesi oldukça yıpranmıştı. Bodrum'da özellikle yazın nüfus artışı yaşanıyor. Dolayısıyla büyük bir su ihtiyacı ortaya çıkıyor. Projenin bu ihtiyaçları karşılanacağını düşünüyoruz.''

''Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Projesi'' kapsamında yapılan arıtma tesisi Türkiye'deki en modern sistemle yapıldı. Proje ile Bodrum Yarımadası'na getirilecek içme suyu, öncelikle Geyik ve Mumcular barajları ile yapımı devam eden Bozalan barajlarından sağlanacak.

Proje kapsamında, 2050 yılına kadar, yaklaşık 1.5-2 milyon nüfusa ulaşacak içme suyu şebekesi projelendirilmiş olacak. Bu da yaklaşık 46 milyon metreküp olarak tahmin ediliyor.

Proje ile barajlardan istenilen su elde edilirse yer altı suları kullanılmayacak. Kuraklık yaşanması ve barajların su seviyesinin düşmesi halinde, yer altı suyu kuyuları vatandaşları turistleri mağdur etmemek için devreye sokulacak.