Bodrum'a Teknoloji Transfer Ofisi

Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Bodrum Şubesi, Bodrum Denizcilik MYO Ek Hizmet Binasında faaliyete geçiyor. 

Bodrum'a Teknoloji Transfer Ofisi

Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Bodrum Şubesi, Bodrum Denizcilik MYO Ek Hizmet Binasında faaliyete geçiyor. 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde geçen Eylül ayında kurulan Teknoloji Transfer Ofisi’nin Bodrum Şubesi, bir ay içerisinde faaliyete geçiyor. TTO Başkanı Prof. Dr. Selçuk Aktürk ve Bodrum Denizcilik MYO Müdürü Prof. Dr. Tuncay Kuleli’nin katılımıyla dün Bodrum’da bir toplantı yapıldı. 

Prof. Dr. Tuncay Kuleli, toplantı sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“TTO Başkanı Prof.Dr. Selçuk Bey ve ekibinin ziyaretleri ile muhteşem bir beyin fırtınası yaptık. Toplantıda Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz da vardı. Yatırımcı, yenilikçi ve hayalleri olan herkesi bekliyoruz. Bodrum'a hayırlı olsun. Teknoloji Transfer Ofisi, üniversitelerde patent, inovatif ürün geliştirme, faydalı eser geliştirme, yatırımcılara vergi muafiyeti, teknik destek, hibe programlarından faydalanma gibi kolaylıklar sağlayan bir ofis, üniversitenin kurduğu bir şirket. Şu anda Bodrum’da irtibat ofisi kurulması için karar çıktı, yer belirlendi. Şu anda zaten Muğla merkezde faaliyette, 10 gün içinde de Bodrum’da faaliyete geçecek. Bodrum Denizcilik MYO Ek Hizmet Binasında faaliyet gösterecek.”

Teknoloji Transfer Ofisi nedir?

Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), teknoloji geliştiricisi AR-GE kurum ve kuruluşları ile teknoloji kullanıcısı sanayi şirketleri veya diğer teknoloji ya da AR-GE kurum ve kuruluşları arasında bilgilendirme, koordinasyon, araştırmayı yönlendirme, yeni AR-GE şirketlerinin oluşturulmasını teşvik etme, işbirliği geliştirme, fikri mülkiyet haklarının korunması, pazarlanması, satılması, fikri mülkiyetin satışından elde edilen gelirlerin yönetilmesi konularında faaliyet gösteren bir gösteren yapıyı” ifade eder. MU –TTO belirtilen yapılanma içerisinde daha yaygın bir etki yaratabilmek adına Muğla İli’nde farkındalık yaratmayı ve sektör odaklı üniversite – sanayi arasında aktif iletişim noktaları oluşturmayı hedeflemektedir.

Teknoloji Transfer Ofisi'nin verdiği Destekler

- Ulusal ve Uluslararası Proje Çağrılarına Ulaşma ve Ortak Bulma
- Yenilikçi Proje Fikirleri İçin Uygun Fonlar Bulma ve Yönlendirme
- Proje Hazırlama
- Proje Yürütme ve İzlemede Teknik Destek Sağlama
- Firma ve Araştırmacı Eşleştirmeleri Yapma
- Test, Analiz, Laboratuvar, Danışmanlık İşbirliği Sağlama
- Patent Ön Araştırması Yapma
- Yenilik Araştırması Yapma
- Patent Alma ve Ticarileştirme Süreçlerine Katkı Sağlama
- Fikirlerin Ürünlere Dönüştüğü Süreçte Eğitimler Verme ve Farkındalık Yaratma
- Bölgesel ve Sektörel Sorunlara Çözümler Sağlama