Bodrum’da Fırtına Etkili Oluyor

Bodrum’da pazar akşamından itibaren etkili olan fırtına nedeniyle ağaçlar yıkıldı, direkler devrildi, elektrik telleri koptu.

Bodrum’da Fırtına Etkili Oluyor

İlçede gece boyunca güneydoğu yönünden esen kuvvetli rüzgar, sabah saatlerinde fırtınaya döndü. Bodrum’un güney sahillerinde büyük dalgalar kıyıya vurdu, tekneler daha güvenli koylara demirledi. Bodrum–Datça feribot seferleri, olumsuz hava şartları sebebiyle bugün ve yarın iptal edildi.

Günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyen fırtınada ilçenin farklı noktalarında ağaçlar, rüzgarın kuvvetine dayanamayarak yıkıldı. Bazı noktalarda elektrik tellerini de koparan ağaçlara zabıta ekipleri müdahale ederek bulundukları yerden kaldırdı. 

Gümbet Sahilinde bir aydınlatma direğinin de rüzgarla yıkıldığı gözlendi. Sahil kenarlarındaki masalar, çöp kovaları ve şemsiyelerin rüzgarla devrildiği gözlendi. Yahşi Sahilindeki şezlong minderleri, dalgalarla denize sürüklendi. 

Umurça Mahallesi Dere Sokak’ta rüzgarla birbirine temas eden elektrik telleri, koparak yola düştü. Yol çift taraflı olarak trafiğe kapatılarak önlem alındı. Elektrik dağıtım firmasının ekipleri, bölgenin elektriğini keserek kablolara müdahale etti. 

Dere Sokak’taki Turunç Emlak’ın sahibi Şebnem Yiğit kopan kablolar sebebiyle dükkanına giremediğini ifade ederek şöyle dedi:

“Bu kablolar her fırtınada kopuyor, geliyorlar tamir ediyorlar ama nasıl ucundan kıyısından yapıyorlarsa bir sonraki fırtınada yine aynı yerlerinden kopuyor. Ateşler çıkıyor, yangın çıkmadığına dua ediyoruz. Bütün mahalleli olarak sorunu bildirdik ama hala gelen yok. Bir gün faturayı ödemeyelim, ertesi sabah koşa koşa elektriği kesmeye gelirler ama böyle tehlikeli bir durumda hala gelmek bilmiyorlar. Yere vurdukça ve birbirilerine vurdukça ateşler çıkartıyor. Ofisimi açmaya geldim sabah. Ama gördüğünüz gibi giremiyoruz bile ofise. Bütün mahallede elektrik olmamasını boş verin çok tehlikeli şu anda yaşanan. İki taraftan yolu kapattık ki insanlar geçmesin, tehlikeye maruz kalmasınlar diye.”

Muhabir: Hamdi Yörür