Bodrum’da Malta Tanıtımı Yapıldı

Bodrum’da Malta Turizm ve Tanıtım etkinliği gerçekleştirildi, etkinlikte Malta korsanlarının yaptığı içecekler sunuldu.

Bodrum’da Malta Tanıtımı Yapıldı

Malta Turizm Ofisi’nin Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nde düzenlediği etkinliğe, Malta'nın Ankara Büyükelçisi Theresa Cutajar, akademisyenler ve STK temsilcilerinin aralarında olduğu çok sayıda davetli katıldı. 

Malta tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan etkinlikte, Malta tarihi arşivlerinde Osmanlı etkisinin izi sürüldü, 500 yıl öncesindeki tariflerden hareketle, bugünün koşullarıyla yapılmış lezzetli bir içecekler ikram edildi. 

Malta Ankara Büyükelçisi Theresa Cutajar, Kent Haber’e yaptığı açıklamada Malta – Türkiye ilişkilerini çok iyi düzeyde olduğunu ifade ederek şöyle dedi:

“Bodrum çok güzel bir yer. Kaleyi gezme fırsatım oldu ve bizim tarihimizle bağlantılı bir yer. Her yerinden denizi görebiliyorsunuz ve çok güzel bir manzarası var. Türkiye ile Malta ilişkileri gerçekten mükemmel. Gün geçtikçe daha da güçleniyor. Karşılıklı resmi ziyaretler gerçekleştiriliyor. İşbirliğinin daha da güçlendirilmesi için anlaşmalar yapılıyor. Ekonomik ilişkilerimiz de çok güçlü. Malta’da inşaat işleri yapan ve başka faaliyetlerde bulunan Türk firmaları var. Ayrıca Türkiye’de kurulmuş Malta şirketleri de var. İki Akdeniz ülkesi arasındaki bu ilişkinin daha da gelişmesini diliyoruz.”    

UNESCO Dünya Gezginleri Derneği Başkanı Nevin Salman, etkinlikte Malta tanıtımının gerçekleştirildiğini ve Malta korsanlarının içeceklerinin etkinlikte yapılarak sunulduğunu söyledi. 

Malta Turizm Ofisi Türkiye Temsilcisi Murat Özbilgi, hem Malta’nın turistik değerlerinin tanıtımının yapıldığını, hem de tarih arşivlerine girildiğini ifade ederek “Yıllar önce insanlar nasıl yiyip içiyorsa bugün aynı tariflerle yapılmış içecekleri tadıyoruz. Aslında etkinliğin adı ‘Tarihin tadına bak’. Ayrıca Malta’nın nasıl bir turizm destinasyonu olduğu da anlatılıyor.” şeklinde konuştu.