Bodrum'un Gelecek Vizyonu Tartışıldı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve ilçe Başkanı Halil Karahan, CHP'li Bodrum Belediye Meclis üyeleriyle beraber haftasonu bir otelde düzenlenen “Arama Bodrum Vizyon Konferansı”nda, Bodrum’un gelecek vizyonu üzerine çalışma gerçekleştirdi. Bodrum’un sosyo-ekonomik gelişimini ve yarımadanın planlanmasının konuşulduğu toplantıda ayrıca, Bodrum’un sorunlarına çözüm yolları arandı.

Bodrum'un Gelecek Vizyonu Tartışıldı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan yardımcıları Emel Çakaloğlu, Önder Batmaz, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Planlama Proje Müdürlüğü ekipleri ve şehir plancıları ile hafta sonu kampa girdi.

Hafta sonu Çiftlik Mahallesi'ndeki bir otelde iki gün süren çalışmada katılımcılar Bodrum’u bütüncül olarak ele aldı. Sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel faktörlerinin de içinde olduğu imar, turizm, tarım, üretim, kültür, sağlık, eğitim, ulaşım, altyapı gibi politikalarının konuşulduğu konferansta, öncelikli olarak korunacak alanlar ve imar planlarının turizme olan etkileri masaya yatırıldı.

Cumartesi günü sabah saatlerinde başlayan ve pazar günü akşam saatlerine kadar devam eden toplantının ilk gününde beyin fırtınası yapan katılımcılar, Bodrum’un güçlü yönleri, zayıf yönleri, fırsatları ve tehditleri listeledi. Özelleştirme idaresi tarafından satışa çıkarılan alanlar, arkeolojik alanlar, SİT durumlarının değiştirilmesi ve nazım imar planlarında yaşanan zorluklar konu başlıkları arasında ilk sıradaydı. 

BAŞKAN ARAS “GELECEK NESİLLERE DAHA GÜZEL BİR BODRUM BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Bodrum’un vizyonunu geliştirmek için yapılan toplantıda en büyük hayalinin, gelecek nesillere daha güzel bir Bodrum bırakabilmek olduğunu ifade eden Başkan Aras, “Turizm, tarım ve denizciliği içine alan, tarihiyle, kültürüyle ve yerel değerleriyle kalkınan bir Bodrum hayal ediyorum” dedi. Başkan Aras, "Meclis üyelerimizle birlikte sunumlar aldık. Bodrum’un mevcut durumunu, imar planlarının hali hazırdaki durumlarını irdeledik. Bundan sonra gelecekte nasıl şekillenebilir, bunların tartışmasını yaptık. Bununla birlikte bütün planları irdeleyeceğiz. Bodrum’un hızlı yapılaşmasını ve sebeplerini bularak Bodrum’u nasıl koruruz bunun yol haritasını çıkaracağız. Yani tarihini, sanatını, kültürünü nasıl geliştiririz, ekonomisini nasıl sağlarız, nüfus artışını nasıl engelleriz, göçün olumsuz etkilerini nasıl ortadan kaldırırız, alt yapı eksiklerini nasıl tamamlarız, çalışmalarımız bunlar üzerine oldu ve devam edecek” diye konuştu.

Toplantının ikinci günü sonuç bildirgesi için bir araya gelen katılımcılara “Nasıl bir Bodrum hayal ediyorsunuz” sorusu yöneltildi. Bodrum’un geleceğini planlamak için yol haritası belirlendi. Konferansın sonuç bildirgesi önümüzdeki günlerde planlamacılar tarafından kaleme alınacak ve çıkan eylem planı manifesto olarak kamuoyu ile paylaşılacak.