BÜYÜKŞEHİR JEOTERMAL TURİZMİYLE İLGİLİ HAREKETE GEÇTİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı geçtiğimiz günlerde...

BÜYÜKŞEHİR JEOTERMAL TURİZMİYLE İLGİLİ HAREKETE GEÇTİ
Muğla Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı geçtiğimiz günlerde gerçekleşti.

Nisan ayı olağan toplantısı, Dr. Osman Gürün başkanlığında meclis üyelerinin katılımıyla büyükşehir belediyesi meclis salonunda yapıldı.

Toplantının önemli gündem maddelerinden biriyle ilgili yapılan oylama sonucunda, Güney Ege Kalkınma Ajansına sunulacak proje kapsamında, 5 İlçe doğrudan faaliyet desteği programına dahil oldu. İşletme izni Büyükşehir Belediyesine ait, Bağyaka/ Yatağan 48001, Kapukargın/ Dalaman 48002, Dereköy / Bodrum 48003, Karahayıt / Milas 48004 ve Girmeler / Fethiye 48005 nolu Jeotermal Kaynak ve Doğal Mineralli Sular İşletme Ruhsatlı sahaların, kaplıca turizm yatırımları açısından irdelenmesi ile ilgili çalışmalar planlanıyor. Bu kapsamda "Termal Turizm Yatırımları Kapsamında" bahse konu 5 jeotermal kaynağın irdelenmesi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) doğrudan faaliyet desteği programına dahil olması yapılan oylama sonucunda kabul edildi.

Gündemin diğer bir maddesi ise okul önlerindeki trafik işaret ve işaretçilerinden yenilenebilir enerji kullanılması oldu. Muğla il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullar çevresinde en az birer adet güneş enerjisi ile çalışan trafik levhası ve uyarı flaşörü yerleştirerek il sınırları içinde ilk ve orta öğretimdeki öğrenciler ve öğretmenleri yenilenebilir enerji ile tanıştırmak ve bu olgu hakkında farkındalık yaratmak projesi kabul gördü.

Nisan ayı meclis toplantısında encümen üyelerinin de seçimi gerçekleşti. Encümen üyeleri oy birliği ile seçilen isimler şunlar oldu;

Nevzat Sarıçoban, S.Nazmi Büyükdöğerlioğlu, Önder Batmaz, M.Ali Avcı ve Mehmet Oktay.