Caretta İçin Seferber Oldular

Bodrum’da, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan caretta caretta cinsi bir deniz kaplumbağasını deniz yüzeyinde hareketsiz görenler, hayvanı yaralı zannederek kurtarmak için kendi imkanlarıyla müdahale etti. Kıyıya çıkarılan deniz kaplumbağasının ölü olduğu belirlenirken, vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi.

Caretta İçin Seferber Oldular

Torba Mahallesi plajında sabah saat 07.30’da denizde hareketsiz halde caretta caretta cinsi deniz kaplumbağasını görenler kaplumbağa için seferber oldu. Yaralı olduğu düşünülen kaplumbağayı kurtarmak için bölgede belediyeye ait kafeteryada çalışanlar, balık kepçesi yardımıyla müdahalede bulundu. Çalışanların uğraşları sonrası deniz kaplumbağası kıyıya çıkarıldı. 

Yapılan incelemede deniz kaplumbağasının ölü olduğu belirlendi. Çalışanlar durumu Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne (DEKAMER) bildirdi. Ekiplerin ihbar üzerine bölgeye gelip, deniz kaplumbağasını alacağı öğrenildi.

Kafeteryada çalışan Sabri Yılmaz, “Saat 07.30 işe geldiğimizde açıklarda gördük, önce canlı gibi geldi bize. Daha sonra müdahale ettiğimizde cansız olduğunu fark ettik ve durumu yetkililere bildirdik” dedi.