CHP’den Seçim Değerlendirmesi

CHP Bodrum İlçe Başkanı Başar Bıyıklı, Muğla Milletvekili seçilen Süreyya Öneş Derici ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, seçim değerlendirme toplantısı yaptı. İlk turla ilgili değerlendirmelerini paylaşan konuşmacılar, 28 Mayıs'ta yapılacak 2. tur seçimi için çalışmalara başladıklarını ifade ederek, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacağına inandıklarını söylediler.

CHP’den Seçim Değerlendirmesi

Çarşı Mahallesi’ndeki ilçe binasında çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Başar Bıyıklı, Bodrum’dan 32 yıl sonra milletvekili çıktığını hatırlatarak şunları dile getirdi;

“Devletin tüm imkanlarını kullanan iktidarın birinci turu kaybetmesi ve Muğla’dan meclise 4 milletvekili göndermemiz, partililerimizin özverili çalışmaları sayesinde oldu. 32 yıl sonra Bodrum’dan meclise giren Muğla Milletvekilimiz Süreyya Öneş Derici başta olmak üzere Cumhur Uzun, Gizem Özcan, Selçuk Özdağ’a emekleri ve çalışmaları için çok teşekkür ediyor, Bodrum’un, Muğla’nın, Türkiye’nin hakkını alması için tüm güçleri ile mücadele edeceklerine canı gönülden inanıyoruz. Şimdi sıra ikinci turda. Ellerimiz yüreğimizde, aynı azim, aynı heyecan ve aynı çalışma ruhuyla ikinci turu kazanacağız. Genel Başkanımız, 13. Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 85 milyonun Cumhurbaşkanı yapacağız.”

“20 SANDIKTA TUTARSIZLIK VARDI”

Bodrum’da 20 sandıkta tutarsızlık olduğunu dile getiren Başar Bıyıklı “Arkadaşlarımızın tespit ettiği bu tutarsızlıklar gerekli uyarılar ve itirazlar yapılarak güncel duruma getirildi. Şu anda Bodrum’da hiçbir sandıkta tutarsızlık yok. Milletimizin kullandığı oylara, demokrasiye hep beraber Bodrum’daki bütün paydaşlarla sahip çıktık. Bu yolda mücadele eden herkese ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum.” dedi. 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise seçimle ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi;

“Biz sadece birinci tura bakarak bu seçimi kaybettik diyemeyiz. Kamunun bütün olanaklarını kullanarak, çok adaletsiz bir seçim kampanyası yürüttüler. Ancak bizler, Millet İttifakı bileşenleri sevgiyle, kucaklaşarak, birleşerek, demokrasi taleplerimizle, özgürlük, eşitlik, hak, hukuk, adalet taleplerimize bu seçime girdik. Yürekten, gönülden bu seçimi kazanacağımıza, ülkemizi yeniden aydınlık yarınlara ulaştıracağımıza inanarak girdik. İnançlı kitleleri hiçbir kimse durduramaz. Bizde bu inanç var.” dedi.

Bodrum’da sandığa gitmeyen 18 bin kişinin ikinci turda sandığa gitmesi için çalışacaklarını söyleyen Başkan Aras, “Diğer adaylara da oy veren seçmenleri hep beraber doğru yöne sevk edebiliriz. O yüzden çalışmalarımızı hiçbir şekilde aksatmayacağız. Ben size burada söz veriyorum. Bodrum Belediye Başkanı olarak parti örgütümün hizmetindeyim, emrindeyim. Kanımın son damlasına kadar mücadele etmeye hazırım.” dedi.

MİLLET İTTİFAKI ORTAKLARINA ÇAĞRI

Millet İttifakı’ndaki diğer partilere ikinci tur için de çalışma çağrısı yapan Aras, "Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı, geleceğimize karşı, çocuklarımıza karşı sorumlusunuz. Çalışmak zorundasınız. CHP’nin bütün üyeleri, delegeleri, bütün yöneticileri herkes kanının son damlasına kadar çalışacaktır ama aynı özveriyi ülkemizin geleceği için kaygılanan tüm vatandaşlarımızdan da bekliyorum.” şeklinde konuştu.

Deprem bölgesindeki seçim sonuçları ve kamuoyunda yaşanan tartışmalar ile ilgili bir soruya da yanıt veren Aras, “Vatandaşlarımızın özgür iradesine sonuna kadar saygılıyız. Yapılan bazı yorumlar bölgede haklı olarak ciddi rahatsızlıklar yarattı. Bizim Hatay’daki çalışmalarımız sürüyor. Biz vatandaşlarımızın yardımına ne oy karşılığı koştuk, ne para karşılığı koştuk, ne de bize minnet etsinler diye koştuk. Biz orada tamamen Bodrumlunun vicdanını temsil ettik. Vicdanımızla, insanlık duygularımızla oradaydık. O şekilde de devam ediyoruz. Onda hiçbir sıkıntı yok.” dedi.

“Bizler bu ülkeyi bu düzene teslim etmeyeceğiz” diyen CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici ise “Bu bir kurtuluş mücadelesi. Biz Türk Milleti’yiz. Biz bu oyunu bozarız. Bodrum olarak yüzde 75 oy oranı ile Kemal Kılıçdaroğlu’na verdiğimiz destekle tüm Türkiye’ye örnek olacağız. Bu ülke bizim. Tarikatlara, bu saçma düzene verilecek tek bir oyumuz yok. Biz demokrasinin, hakkın, hukukun savunucusuyuz. Biz bu ülkeyi vermeyeceğiz. Birinci turdan sonra çok büyük bir algı yönetimi yapıldı. Bütün bir gece bizlerin omuzlarını düşürmek için her şeyi yaptılar. Ama algıyı değiştirin, biz kazandık. Çünkü 22 yılın sonunda bu yönetime güvenoyu çıkmadı. Şimdi yüce Türk Milleti’ni ikinci turda Atatürk çocukları bu seçimi nasıl alıyormuş görecekler.” ifadelerini kullandı.