Çocuk İçin Sanat Zamanı

Bodrum Girişimci İş Kadınları Derneği’nce "Bodrum'da çocuk için sanat zamanı!" isimli kermes düzenlendi. Etkinlikten elde edilecek gelirle çocuklara ücretsiz piyano kursu vermek hedefleniyor.

Çocuk İçin Sanat Zamanı

Bodrum Girişimci İş Kadınlar Derneğince çocuklara ücretsiz piyano kursu verebilmek için bir kermes düzenlendi. "Bodrum'da çocuk için sanat zamanı!" isimli kermes, Cumartesi günü Ortakent’teki Mu Art Restoran’da düzenlendi.

Çeşit çeşit el emeği ürünlerin satıldığı kermeste arkadaşı ile birlikte ürettiği seramik çalışmaları satan Bilge Çöpür, Kent Haber’e yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Biz Güzel Sanatlar Fakültesi’nin seramik bölümünde okuyoruz. Bu çalışmaları, Midtown yanındaki atölyemizde yapıyoruz. Aynı zamanda orada kurs veriyoruz. Bu kermeste daha çok ürettiğimiz fincan ve kaseleri satıyoruz.” dedi.

Bodrum Girişimci İş Kadınlar Derneği Başkanı Nedret Demir ise çocuklara piyano kursu verebilmek için bu kermesi düzenlediklerini dile getirerek şöyle dedi:

“Öncelikle bu projeye destek veren girişimci iş kadınlarına teşekkür ediyorum. Çünkü biz, iyilik zincirinin birer halkasıyız. Halka ne kadar sıklaşırsa o kadar güçleniriz. Birlik ve beraberliğimiz o kadar artar. Bugün de Bodrum’daki çocuklarımızın sanatsal faaliyetlerinin artması için bir araya geldik. Büyükşehirdeki çocuklar buradan daha kolay sanat ve spor faaliyetlerine, kurslara ulaşabiliyor ama biz büyükşehirler kadar şanslı değiliz. Biz de ne yapabiliriz diye düşündük. ‘Müzik ruhun gıdasıdır’ deriz. Atamız, ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ der. Biz de buna dayanaraktan çocuklarımıza bu sosyal sorumluluk projesi sonunda piyano alıp onlara ücretsiz piyano kursu vermeyi planlıyoruz. Bugün bu amaç üzerine beraberiz. “