Cumhuriyet Kutlamaları Başladı...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı.

Cumhuriyet Kutlamaları Başladı...

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99’uncu yılı kutlanıyor. Kutlamalar, Bodrum Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. 

Törene Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Dalak, Adalet Komisyonu Başkanı Engin Koç, Garnizon Komutanı Albay Durmuş Altınkaya, Selim Ramazan Akkaş, daire amirleri, oda ve STK başkanları, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törende hatıra fotoğrafları çektirildi. 

Kutlamalar 29 Ekim Cumartesi saat 10.15’te Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’ndeki kutlama programı ile devam edecek. 29 Ekim akşamı saat 19.23’te Milta Marina’dan başlayacak fener alayı ve Cumhuriyet Yürüyüşü yapılacak. Fener alayı sonrası Bodrum Belediye Meydanı’nda kurulacak sahnede Ferhat Livaneli Orkestrası ve Utku Erişik Konseri düzenlenecek. 

 

TURGUTREİS’TE DE FENER ALAYI VE KONSER VAR

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Turgutreis’te de fener alayı gerçekleştiriliyor. Akçaalan Düğün Salonu önünden başlayacak fener alayı, Turgutreis Atatürk Meydanı’nda sona erecek. Fener alayının ardından Gripin grubu konser verecek.