Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Bodrum’da düzenlenen Güney Ege Sahil Güvenlik 40.Yıl Yelken Kupası’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Sahil Güvenlik Komutanlığının 40’ncı kuruluş yıldönümü çerçevesinde Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK) tarafından Sahil Güvenlik 40.Yıl Yelken Kupası ve Rallisi düzenlendi. Milta Bodrum Marina ile Marina Yacht Club desteğiyle düzenlenen ve coğrafi rotada yapılan yarışlara IRC, Destek ve Tırhandil sınıflarında 25 teknede, 140 sporcu katıldı.

Yarışlar sonunda IRC- A kategorisinde Cinali Magic, IRC-B kategorisinde Jack and Jones, Destek-A kategorisinde Singlestar, Destek–B kategorisinde Pinta ve Tırhandil kategorisinde Whisper S birinci oldu. Dereceye girenlere ödülleri, Marina Yacht Club’ta düzenlenen törenle verildi.

Törende konuşan Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, güzel bir amaç için bir araya geldiklerini ifade ederek “Gözbebeği olan bir kurumumuzun 40’ncı yılında hatırlanması, burada var olduklarını göstermek, faaliyetlerini yeniden göstermek adına güzel bir yarıştı. Sahil Güvenlik, deniz üzerinde 7/24 büyük fedakarlıklarla çalışan insanlardan kurulu bir teşkilat.” dedi.

IRC-B kategorisinde birinci olan Jack and Jones ekibinin kaptanı Begüm Özer, şunları dile getirdi:

“Yarışlar, çok güzel hava şartlarında yapıldı. Çok keyifli bir yarıştı, hem Sahil Güvenliğimizin 40. Yılını kutluyoruz hem de her zaman yelken yarışlarına verdikleri desteklerden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Zaman zaman rüzgarın fazla olduğu zaman zaman da az olduğu anlar oldu. Ama yelken yarışının bir parçası. Biz her zaman bu tip şartlara alışkınız. Yine bugün de rüzgar yelken yarışları için uygundu. Güzel bir yarış bitirdik bence.”

Burak Özer isimli yelkenci ise “Bu tarz organizasyonların daha sık yapılmasını diliyoruz. Denizlerimizdeki yelkenli tekne sayısı ne kadar çok artarsa bu spor da daha keyifli hale gelecektir.” diye konuştu. 

Bravo Sailing adına yarışan Faruk Aydın da yaptığı açıklamada duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

“Biz destek grubunda birinci olduk. Açıkçası hava çok güzeldi rüzgar anlamında. Tekne olarak sayı da fazlaydı. Bu yüzden eğlenceli bir yarış oldu. Sahil Güvenliğin 40’ncı yılında güzel bir yarış. Start hattı da çok güzeldi, kalabalık olduğu zaman biz keyif alıyoruz Boş olduğunda keyif almıyoruz. Bugün de gayet keyifliydi.”