FAST FOOD’A KARŞI TARHANA...

Okullarda bin 950 öğrenciye ulaşan Slow Food Bodrum Gönüllüleri, pazar yerlerinde...

FAST FOOD’A KARŞI TARHANA...
Okullarda bin 950 öğrenciye ulaşan Slow Food Bodrum Gönüllüleri, pazar yerlerinde de hem üreticiye hem de tüketiciye ulaştı.

Bodrum ve Milas İlçelerinde bu yıl 3.sü düzenlenen etkinliklerde, doğal ürünlerin kullanımına dikkat çekildi. 7-11 Aralık Toprak Ana Günleri etkinlikleri kapsamında, Bodrum ve Milas ilçelerinde birçok okulda, İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü’nde görevli radyasyon onkolojisi uzmanı Dr. Yavuz Dizdar tarafından verilen seminerlerde bin 950 öğrenci bilgilendirildi.

Programın son etkinliği sabah saatlerinde Bodrum pazar yerinde yapıldı. Slow Food Bodrum Gönüllüleri, fast food tarzı beslenmeye karşı doğal beslenmeyi yaygınlaştırmak amacıyla vatandaşlara tarhana çorbası ve peksimet dağıttı. Bodrum Pazar yerinde düzenlenen etkinlikte sıcak sıcak ikram edilen tarhana çorbasına ilgi yoğun oldu.

Etkinliğe destek veren Türkiye Sınır Tanımayan Şefler Derneği Başkanı, her restoranda doğal ürünlerden yapılan yöresel yemeklerin olması gerektiğini belirtti. Aregala Türkiye-Sınır Tanımayan Şefler Derneği Başkanı Ahmet Çetin yaptığı açıklamada, "Tarhana çorbamız, sadece bu bölgede değil aslında ülkemizin ünlü bir çorbası. Bu tarhana çorbasında neler var' Tarhana çorbasını anlatmamıza gerek yok, asıl içeriğini en güzel yapan annelerimiz biliyor" dedi.

Çetin, yerel ürünlerin tanıtımı açısından bu etkinliğin çok önemli olduğunu ifade etti.

Çorba dağıtımında sık sık sloganlar atan Slow Food Bodrum Gönüllü Lideri Deniz Kurtsan ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bu bir toplumsal bilinçlendirme projesidir. Biz domatesi kışın almazsak, sebzeyi mevsiminde tüketirsek, geleneksel yöntemlere geri dönüp salçamızı kendimiz yaparsak kışın domates marketlerde bulunmayacak. Çünkü seralarda bunlar üretilmeyecek. Sağlığımız için kişisel değerlerimize katkıda bulunmamız, bilinçlenmemiz, endüstriyel dünyaya karşı bir duruş sergilememiz gerekir. Gerçek gıdaya ulaşmak artık büyük bir mücadele gerektiriyor. Biz toplumun dikkatini buna çekiyoruz" şeklinde konuştu.

Pazar yerinde ikram edilen çorbanın tadına bakan Şadiye Yılmaz'da gazetecilere şunları söyledi

"Her zaman özümüzü koruduğumuz sürece bu genel kültürümüzü idare ettiğimiz sürece biz her zaman var oluruz. Doğal ürünlerimizi her zaman koruyalım, bunun da kıymeti bilinsin" dedi.

Dumanı üstünde yaklaşık 250 kişilik tarhana çorbası kısa sürede tüketildi.

Muhabir: Selçuk Şimşek