Fırtına ve Yağış Etkili Oluyor

Bodrum'da etkili olan fırtına ve bölgesel sağanak yağmur günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle 2 balıkçı teknesi sular içinde kaldı, yağış ile birlikte denizin rengi kahverengiye döndü. Öte yandan, yağmur ve fırtınaya aldırış etmeyen bir kişi denizde uçurtma sörfü yaptı. Yağış ve fırtınanın sabah saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Fırtına ve Yağış Etkili Oluyor

Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü Bodrum-Kaş arasında fırtına ile Muğla ve çevrelerinde kuvvetli sağanak yağmur uyarısı yaptı. Bu kapsamda, sabah saatlerinden itibaren yarımadanın güneyinde fırtına denizlerde etkisini göstermeye başladı. Fırtınanın saatteki hızı 70 kilometreye ulaştı. Yetkililerce balıkçılara ve tur teknelerine denize açılmayın uyarısı yapıldı. Akyarlar ve Ortakent bölgelerinde yağmurla birlikte denizin rengi kahverengiye döndü. Bölgesel yağışların etkili olduğu kentte yer yer su birikintileri meydana geldi. Müsgeki'de bağlı olan 2 balıkçı teknesi fırtına nedeniyle sular içinde kaldı.

CATAMARAN SÜRÜKLENDİ 

Kumbahçe'de demirli bulunan yüzer eğlence merkezi Catamaran'ın sürüklenerek sahildeki işletmelere yaklaşması üzerine tedirginlik yaşandı. 

Bodrum ile Yunanistan'ın Kos Adası arasında planlanan feribot seferi de hava muıhalefeti nedeniyle yapılamadı.

Dalgaların boyu yer yer 2 metreyi bulurken, sert dalgalar karaya vurdu. Öte yandan, yağmur ve fırtınanın yarın sabah saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor. Bodrum Belediyesi'ne bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü tıkanan mangalları açarken, olası bir duruma karşı belediye ekiplerinin teyakkuz halinde olduğu belirtildi.