Fırtına ve Yağış Uyarısı Geldi!

Meteoroloji, Ege için yağış ve fırtına uyarısı yaptı.

Fırtına ve Yağış Uyarısı Geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi’nden yapılan fırtına uyarısında rüzgar hızının zaman zaman saatte 75 kilometreye ulaşacağı ifade edilerek şöyle denildi:

“Ege Denizi'nde yarın (10.12.2020 Perşembe) ilk saatlerden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75km/sa) kuvvetinde fırtına bekleniyor. Fırtınanın Cuma günü (11.12.2020) ilk saatlerde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıda ülkemizin yeni bir yağışlı havanın etkisi altına gireceği de ifade edilerek şöyle denildi:

“Ülkemiz yarından (10.12.2020 Perşembe) itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelecek olan ılık ve yağışlı sistemlerin etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta ortasına kadar batı, güney ve iç bölgelerde aralıklarla görülecek olan yağışların, özellikle Kıyı Ege ve Batı Akdeniz’de zaman zaman kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, güney ve batı kıyılarımızda yer yer gök gürültülü sağanak, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarında yurt genelinde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinin biraz üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.”