“GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE MİLAS EVLERİ SERGİSİ”

Bodrum Kalesi Haluk Elbe Sanat Galerisinde Ressam Saadet Çakıroğlu’nun “Geçmişten...

“GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE MİLAS EVLERİ SERGİSİ”
Bodrum Kalesi Haluk Elbe Sanat Galerisinde Ressam Saadet Çakıroğlu’nun “Geçmişten Günümüze Milas Evleri” isimli sergisi açıldı.
1956 yılında Milas’ta doğan sanatçı Resim ve Sanat Tarihi öğretmenliği, Milas Ortaokulu ve Ankara Hacı Ömer Tarman Lisesi’nde resim öğretmenliği yaptı. Bu okuldan 2004 yılında emekli oldu.
Daha önce İstanbul, Ankara, Milas ve Bodrum’da çok sayıda kişisel sergiler açan sanatçı, bu seferki eserlerinde Milas’ın tarihi evlerini Bodrum’un balıklarını kaleme aldı.
Bodrumart ve Ankara Saküter üyesi olan sanatçı, Haluk Evitan Atölyesi’nde çalışamalar yapmış, halen çalışmalarını Milas’ta kendi atölyesinde sürdürüyor. Çalışmalarında genellikle soyut ağırlıklı yöresel kültür değerlerini yansıtan çalışmalar yapmış ve özellikle Milas ilçesi Çomakdağ-Kızılağaç köyü kadınlarının otantik değerlerini koruyan giysi ve takılarını, çomakdağ evlerinin otantik değerlerini figüratif bakışla resimlerine konu ediyor.
Çalışmalarını Milas’ta sürdüren ve Bodrum’da geçmiş dönemlerde sergiler açan sanatçı Bodrum’da sergi açmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek şunları söyledi.
“Ben grafik mezunu olduğum için genelde grafik tarzı resimler yapıyorum. Modern ve soyut resimler yapıyorum. Ben konu itibariyle Milaslıyım. Milas’a özgün resimler yapmak zorunda olduğumu hissettim. Kültürel değerlerimizi yaşatmak istedim. Çomakdağ köyünde yaşayan kadınlarımızın başlıkları böyle. Onların yaşantılarını takılarını ölümsüzleştirmek istedim. Bunu soyun bir şekilde tanıtma istedim. Balık resimleri yaptım Bodrum’a özgü. Teniz denizi ifade edebilmek için hep böyle tertemiz kalsın diye bir mesaj verebilmek için balık deniz gibi eserler yaptım. Diğer resimlerim ise Milas evleri. Çünkü Milas evleri kimisi yıkılmış, yok olmuş. Yok olmuş resimleri bire bir buldum ve onları restore edilmiş haliyle de yaptım eski haliyle de. İnsanlar resimleri görünce ilgi gösteriyor. Birde yıkılmasın istiyorum. Bir an önce restore edilsin aynı kalsın istiyorum. Keşke Kültür Bakanlığı’mız destek verse her zaman. Bu evler yaşatılsa. Güzel tarihi eserlerimizi koruyabilsek. İlgiden memnunum. Genelde yabancı turistler daha çok ilgi gösteriyor. Ama sergim daha açık kalacak herkesi sergime bekliyorum. Milas’ın tarihi değerlerini görmelerini istiyorum.”