Geometri İle Biyolojinin İlişkisi

Araştırmacı, yazar Tufan Güven, Bodrum’da “Geometri ile Biyolojinin İlişkisi” başlıklı bir seminer verdi. 

Geometri İle Biyolojinin İlişkisi

Kutsal geometri, altın oran, fraktal alan bilimi, kuantum fiziği, holografik evren, ezoterik ve okült öğretiler, simya, transhümanizm, imgeleme, alternatif terapiler, antropozofi ve toplum mühendisliği konularında araştırmalar yapan Tufan Güven, Herodot 3. Yaş Akademisi'nin davetlisi olarak Bodrum’da bir seminere katıldı. 

Eskiçeşme Mahallesi’nde faaliyet gösteren Karia Princess Otel’de gerçekleşen “Geometri ile Biyolojinin İlişkisi” seminerine konunun meraklıları ilgi gösterdi. 

Seminer sonrası Kent Haber’e konuşan Tufan Güven, kutsal geometriden de bahsederek şöyle dedi:

“Bugün geometri ile biyolojinin ilişkisini konuştuk. Özellikle kutsal geometriyi ele aldık. Kutsal geometri nedir, onu açmakta fayda var. İnsan biyolojisine, aynı zamanda bitkilere, tohum filizlenmesine faydalı olan olumlu biyoaktif dediğimiz alan yaratma kısmında destek olan geometriye kutsal geometri diyoruz. Bunu basite indirgenmiş bir halde beşgen, altıgen, üçgen veya kare olarak düşünebiliriz. 3 boyuta geldiğimizde bu geometriler farklı platonik cisimler olabilir. Bir küp olabilir, Mısır Piramitleri gibi bir piramit formu olabilir. Bu şekilde düşünebiliriz. Her bir geometrinin de etki ettiği bir alan var. Etki ettiği bir nitelik var.” 

Bir elmanın piramit formundaki bir kap içine konulduğunda haftalarca daha taze bir şekilde saklanabildiğini anlatan Tufan Güven, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu o geometrinin yarattığı biyoaktif alanın oluşturduğu niteliklerden kaynaklı. Yani ne tip alanlarda bu enerji alanları kendini yapıcı bir şekilde dizayn ediyor, biz buna zeki dizayn diyoruz. Ne tip alanlar buna tam ters etkiler yapıyor. Tam ters derken bu biyoaktif alana veya enerjinin beslediği alana ters alanlar diyebiliriz. Eğer biz bunları öğrenirsek hayatımızda ne şekilde alanlarda bulunmamız gerektiğini daha kolay bir şekilde kendimize entegre edebiliriz. Örnek vermek gerekirse doğanın içinde mükemmel bir şekilde bu alanlar mevcut. Biz buna fraktal alan diyoruz. Mesela bir ağacı düşündüğünüzde ağaçta örüntü formları aracılığıyla mükemmel bir fraktal alan vardır. Bir ağacı tuttuğumuzda bir toprağa çıplak ayakla bastığımızda kendimizi rahatlamış hissederiz. Çünkü oradaki fraktal geometri ile direk iletişime geçip elektriğimizi boşaltırız. Mesela doğa örneği bu güzel fraktal alanlara bir örnektir.”

Tufan Güven, çalışmalarını takip etmek isteyenlerin “www.fraktalalan.com” adresinden faydalanabileceklerini söyledi.