Girgin’den Bakana Ulaşım Soruları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2023 Bütçesi bu hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldü. Komisyon üyesi ve CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Bakan Adil Karaismailoğlu’na Muğla ve Bodrum’a dair ulaştırma ve altyapı sorunlarını ve Bakanlığı ilgilendiren sektörlerdeki taşeron işçilerin kadro sorununu sordu.

Girgin’den Bakana Ulaşım Soruları

Komisyonda yaptığı konuşmada, bakanlıkla ilgili Muğla genelindeki sorunları gündeme getiren Girgin, Bodrum ve Milas özelinde gündeme getirdiği konular hakkında ise şunları söyledi: 

"Milas Devlet Hastanesine ve hastane yakınına yapılacak TOKİ yerleşkesine hizmet verecek yol bağlantısının Milas yönünden ve Bodrum yönünden gelen vatandaşların kullanabilmesi için Bodrum Yolu üzerinde Milas TÜVTÜRK yanında Karayolları Genel Müdürlüğünce yapılması gereken kavşak projelendirilmiş ancak yapımına başlanmamıştır. Ne zaman başlanılacak ve bitirilecektir? 

On yıl önce projesi yapılmış, üç yıl önce ihalesi tamamlanmış olan Milas Çevre Yolu Projesi'ne ne zaman başlanacaktır? Bu yolda özellikle kamyon ve araç yoğunluğu dolayısıyla özellikle yağmurlu havalarda çok büyük sıkıntılar meydana geliyor, bu konuda çalışmalar ne aşamadadır? 

BODRUM ÇEVRE YOLU TRAFİĞİ MEVCUT ALTYAPIYLA SÜRDÜRÜLEMİYOR

Pandemi sonrası artan taleplerin de etkisiyle şehir içi trafiğiyle bütünleşen Bodrum Çevre Yolu trafiği mevcut altyapıyla artık sürdürülemez hâle gelmiş bulunmaktadır. Bodrum Çevre Yolu'nun Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bir an önce çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Bu konuda bir çalışmanız var mıdır? 

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Bodrum Caddesi üzerindeki trafik yoğunluğunu ortadan kaldıracağı söylenen Ortakent-Yalıkavak tünel ve yolunun projelerinin yapılacağı belirtilmiştir, neden hâlâ bu tünel ve yol bitirilememiştir? 

ÜCRETSİZ TAŞIMA DESTEĞİ ARTTIRILMALIDIR

Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği'nde belirtilen 24 kalem ücretsiz taşıma için şoför esnafına aylık 1.500 TL veriliyor. Akaryakıt, araç sigortaları, yedek parça ve benzeri ihtiyaçlarda yapılan zamlar bu mesleği yapılamayacak boyuta getiriyor. Bu miktarın enflasyona endeksinin artırılması ve biniş başına makul bir miktara çıkarılması için bir çalışma var mı?”