Gölköy Sulak Alanı İçin Çağrı

Bodrum Bilnet Lisesi öğrencileri bu yıl Türkiye Çevre Eğitim Vakfının yürüttüğü "Çevrenin Genç Sözcüleri Programına" dahil oldu. Öğrenciler bu proje kapsamında Bodrum Gölköy Kovalık Sulak Alanının ve Gölköy hurmasının koruma altına alınması için çalışmalarına başladı.

Gölköy Sulak Alanı İçin Çağrı

Bodrum sınırları içinde kalan tek sulak alan olan Gölköy Kovalık Sulak alanı ve içerisinde yer alan bölgenin korunması için birçok proje başlatıldı. Bodrum Bilnet Okulları da Bodrum Kent Konseyi ile iş birliği yaparak bir imza kampanyası başlattı. https://bit.ly/3cUOlQ7 adresinden destek verilebilecek projede Bilnet Lisesi öğrencileri yapacakları bilgilendirme toplantıları ve etkinliklerle geniş kitlelere ulaşarak yetkililer tarafından bu konuda gerekli önlemlerin alınmasını sağlayacak.
Doğasever Bilnetli öğrenciler, ilk etapta konuyla ilgili bilinçlendirme çalışmaları yaparak hazırladıkları afişler ve bilgilendirme metinleriyle arkadaşlarını ve öğretmenlerini bilgilendirdiler. 

Sulak alanın yaşaması için çalışan Bodrum Kent Konseyi ile online pek çok toplantı gerçekleştiren öğrenciler, hazırladıkları kamu spotlarını sosyal medyada paylaşmaya başladılar. Bütün bunların yanında daha önce yapılan Gölköy kampanyalarına katılan Fotoğrafçı Mustafa Ünlü ile bölgenin tarihi, jeolojik yapısı ve hurma ağaçları ile ilgili bir toplantı yapan öğrenciler, Bodrum Kent Konseyinin başlattığı online imza kampanyasına da destek sağlamaya çalışıyorlar. Kampanyaya destek vermek isteyen gönüllüler, http://www.bilnetokullari.com/bodrum-kampusu adresini ziyaret edebilir.

Bodrum Gölköy Kovalık Sulak Alanı hakkında: 

Gölköy Sulak Alanı 354 dönüm alan üzerinde Akdeniz Gölü olarak adlandırılan yarı tuzlu küçük bir gölete sahip yer altı kaynakları ile beslenen endemik hurmalıklar, sazlıklar ve kuş popülasyonları için hayati öneme sahip çevresine sayısız yararlar sağlayan Bodrum Yarımadasının tek sulak alanıdır. Gölköy Hurma Ağaçları Dünyada sadece Datça, Girit Adası ve Bağdat’ta bulunan endemik hurmalarla benzerlik taşıyan kendine has özellikleri olan endemik bir topluluktur. Bu alan yetkili ya da yetkisiz kişilerce, çöp ve moloz dökülerek, drenaj kanalları açılarak kurutulmaya çalışılmış, endemik hurma ağaçları sökülerek ve yakılarak yok edilmeye uğraşılmış, bakımsız bırakılarak yok olması amaçlanmakta, çevresinde kaçak ve aşırı yapılaşma devam etmektedir.