Gümüşlük Müzik Festivali Sona Erdi

Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından düzenlenen 19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, hafızalardan uzun süre silinmeyecek bir konserle son buldu. Sanat Yömetmeni Piyanist Eren Levendoğlu ve Sanat Danışmanı Piyanist Gülsin Onay’ın girişimleri ile 19 yılı geride bırakan Festival, Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda gerçekleştirildi…

Gümüşlük Müzik Festivali Sona Erdi

Bu yıl, 18 Temmuz–14 Eylül tarihleri arasında izleyici ile buluşan 19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Şef Işın Metin yönetimindeki Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası & Piyanist Gülsin Onay ve Arpist Alara Acar’ı, “TAŞTA” konserleri kapsamında, 2 bin 500 yıllık Antik Taş Ocağı’nda misafir etti. Klasik müzikseverle buluşan konser, büyük beğeni topladı.

Festival başladığından beri klasik müzikseverlerin ilgiyle beklediği konserde, festivalin destekçileri arasında yer alan geçen yıl kaybettiğimiz, ‘Festival Dostu’ Mimar Murat Artu, kapanış konserinde sevenleri tarafından anıldı. Yıldızların altında başlayan gecede, W.A Mozart, Claude Debussy ve Philip Glass & Michael Riesman’a ait eserler seslendirildi. Bestesi Philip Glass, düzenlemesi Michael Riesman’a ait “The Hours” A Suite in Three Movements – 3rd movement’ adlı eser ise Murat Artu’a ithaf edildi. 

Solistler Gülsin Onay, Alara Acar ve Işın Metin yönetimindeki BGSO, Gümüşlük’ün 2 bin 500 yıllık tarihi mekânın sahnesinde klasik müzikseverlerce ayakta alkışlandı. Yoğun ilginin olduğu konser, Bodrum’un sanat çevrelerini de biraraya getirdi. 

Antik Taş Ocağı’ndaki gecenin bir de sürprizi vardı. Murat Artu’nun eşi Eren Artu sahneye gelerek gecenin önemine dair bir konuşma yaptı. Eren Artu, konuşmasının ardından Caz Sanatçısı Sibel Köse’yi sahneye davet etti. Köse de projektör gösterisi eşliğinde sürpriz bir eser seslendirerek alkış aldı. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, alkış yağmuru altında bir sonraki yıla kadar kapılarını sanatseverlere kapattı.