Kabotaj Bayramı Etkinliklerle Kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı yarışmalarında renkli görüntüler yaşandı.

Kabotaj Bayramı Etkinliklerle Kutlandı

Türk karasularında kabotaj hakkının verilmesinin 96'ncı yıl dönümü olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kutlamalar, Bodrum Belediyesi Mahvel Kafe’de programla sürdü. Kafede Bodrum Deniz Müzesi organizasyonuyla denizci Timuçin Binder tarafından “Denizci bağları eğitimi” verildi. 

Kumbahçe sahilinde kürek takımı, yelken, rüzgar sörfü ve su sporları gösterileri ile yüzme yarışları, halat çekme, denizden tabak çıkarma yarışında kazananlara ödülleri takdim edildi. Yarışmalarda renkli görüntüler yaşandı. Denizciler Derneği önünde pilav ve keşkek ikramında bulunuldu.  

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, yarışmalar sonrası yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

“Bu bayram bizim için çok önemli bir bayram. Gençlerimiz, çocuklarımız bu bayramın kutlamalarına renk kattılar. Hepsinin gözlerinden öpüyorum, tebrik ediyorum. Hepimizin Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlu olsun.”

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında Bodrum Belediyesi tarafında Trafo Kafe’de düzenlenen resepsiyonda, Belediye Başkanı Ahmet Aras'ı temsilen Başkan Vekili İbrahim Akbaş ile Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu ilçe protokolü ve davetlileri ağırladı.