Kadın Cinayetleri Protesto Edildi...

27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Özdemir'in Muğla'da eski erkek arkadaşı tarafından hunharca katledilmesi kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddeti tekrar Türkiye gündemine oturttu. Bodrum’da da biraraya gelen kadınlar, kadın cinayetlerini protesto etti.

Kadın Cinayetleri Protesto Edildi...

Belediye Meydanı’nda toplanan ve kendilerine “Bodrumlu Kadınlar” ismini veren grup, “Kadın cinayetleri politiktir, yasta değil isyandayız” yazılı pankart açıp “Kadınlar isyanda”, “Öfkemiz dinmeyecek”, “Erkek adalet değil, gerçek adalet”, “Artık yeter susmayacağız, itaat etmeyeceğiz” yazılı dövizler taşıdılar, sloganlar attılar. 

Kadınlar yaptıkları basın açıklamasında ise şöyle dediler:

“Biz kadınlar bugün bu alanda, isyanımız ve öfkemizi bir kez daha paylaşmak için toplandık. Kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve cinayetler, bu ülkedeki cezasızlık, tahrik indirimi ve eşitsiz infaz yasaları yüzünden bir kadın kıyımına dönüşmüştür. Ülkede hergün en az bir kadın erkekler tarafından öldürülürken en yakınımızda da 5 gündür kayıp olan Pınar Gültekin, eski erkek arkadaşı tarafından katledildi. Bu olay Muğla’da son 2 ay içerisinde işlenen 3’üncü kadın cinayeti. Devlete kendi yasalarını uygulama gerekliliğini hatırlatıyor, yaşam ve korunma gibi en önde gelen yurttaşlık haklarının kadınlar için ‘ama’sız, ‘fakat’sız uygulanmasını talep ediyoruz. Katillerin ve erkek egemen iktidarın kadın cinayetleri karşısında hep bir bahaneleri var. Kadınların yaşam tarzını sorgulayıp, kadın cinayetlerinin sebebinin bedeni durum olduğunu söyleyerek erkeklere bu cesareti verenler, Pınar’ın öldürülmesinden sorumludur. Her cinayette katili aklamaya çalışan ifadeler hep karşımıza çıkar. Kadınların hayatları söner ve bu anlayış kadınların yaşamını kastetmeye devam eder. Asla kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz.”