Kıl Keçisi Üreticisinin Yüzü Gülüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kıl keçisi projesi, meyvelerini vermeye devam ediyor.

Kıl Keçisi Üreticisinin Yüzü Gülüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 40 üreticiye, 2 dişi 1'er erkek olmak üzere dağıttığı toplam 120 kıl keçisinin yavruları dünyaya gelmeye başladı. Kıl keçileri bugüne kadar toplam 26 yavru dünyaya getirdi. Yavruların da dünyaya gelmesiyle birlikte kıl keçisi üreticisinin yüzü güldü.

Muğla’da hayvancılığa ve tarıma büyük destek vererek kırsal kalkınmanın artmasını hedefleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi, yetiştiriciliği gün geçtikçe azalan kıl keçisinin hem popülasyonunu hem de kadın üretici sayısını arttırmak amacıyla, Menteşe’de 40 kadın üreticiye 2 dişi 1 erkek olmak üzere toplamda 120 kıl keçisi dağıtmıştı. Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınma çalışmaları kapsamında başlattığı Kıl Keçisi projesi meyvelerini vermeye devam ediyor. Kıl keçileri bugüne kadar 26 yavru dünyaya getirdi. Kıl Keçisi projesi il genelinde yaygınlaştırılarak devam edecek. Projenin 2. Kısmı Mayıs ve Haziran ayları içerisinde diğer ilçelerde hayata geçirilecek. Ayrıca Kıl keçisi projesi ile üreticilerin ikinci yılda ellerinde anaçlarla birlikte 8 kıl keçisi olması ve üretime teşvik edilmesi, hayvancılığın desteklenmesi de hedefleniyor.

Belediyenin veteriner hekimleri de dağıtılan kıl keçilerinin sağlık kontrolü ile yakından ilgileniyor. Veteriner hekimler kıl keçilerinin sağlık kontrolünü ultrasonla gerçekleştiriyor. Böylelikle keçilerin gebelikleri dahil diğer hastalıkları da belirlenebiliyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla’da kırsaldan kente göçüşün diğer illere göre daha düşük olduğunun altını çizerken, “Başka illerde kırsaldan kente göçüş çok yüksek ancak Muğla’da bizim köylümüz toprağına sahip çıkıp üretmeye devam ediyor. Burada en önemli faktör kadınlarımızdır çünkü üretimde kadınlarımız ön plana çıkıyor. Üretimin ana aktörü kadınlarımızla Alım Garantili çiçek üretiminde, Koku vadisi projemizde birlikte hareket ediyoruz. Milli ekonominin temeli tarım, tarımın ana aktörü de üretici kadınlarımızdır. Menteşe ilçemizde başlattığımız ve ilk meyvelerini aldığımız Kıl Keçisi desteği önümüzdeki aylarda diğer ilçelerimizde devam edecek” dedi.