Köpeğe Çarpıp Kaçtı!..

Bodrum’da anayolda otomobili ile bir köpeğe çarpıp kaçan sürücü, güvenlik kameralarına yakalandı.

Köpeğe Çarpıp Kaçtı!..

Oldukça yoğun trafik akışının olduğu Turgutreis- İslamhaneleri yolunda her yıl çok sayıda sokak hayvanı kazalarda yaşamını kaybediyor. Yaşanan kazalara geçtiğimiz gün yeni bir tanesi daha eklendi. Yoldan süratli şekilde geçen bir otomobil, bir sokak köpeğine çarptı. Kaza anı ve olay yerinden hızla uzaklaşan otomobilin görüntüleri ise güvenlik kameralarına yansıdı.

Bir iş yerinin güvenlik kamerasına takılan kaza anlarının ardından iş yeri sahibi Cesim Aşula en çok kazaların yaşandığı bölgenin İslamhaneleri olduğunu ifade ederek  şunları söyledi;

"Yarımada’da en çok kazaların yaşandığı bölge burası diyebilirim. Yolun ortasına yapılan demir korkulukların sebebi burada çok insanın canını kaybetmesindendir. Öğrencilerin karşıya geçmesinden ve ölümlü trafik kazalarının yaşanmasının ardından karayolları buraya ışık koydurdu, yolun ortasına demir parmaklıklar yaptırdı. Şu anda da hayvanlar ölmeye başladı. İşyerimiz burada olduğu için ayda birkaç kere denk geliyoruz kazalara. Akşamları daha çok kaza oluyor, sokak hayvanları ölüyor. Sabah geldiğimizde araç parçaları ile karşılaşınca anlıyoruz ki yine kaza olmuş. Yolun konumundan dolayı buradan araçlar hızlı geçiyor ve önlerine ne çıkacaklarını göremiyor bu da kazaya sebebiyet veriyor. Bunun için yola kasis gibi, uyarıcı levha gibi tedbir amaçlı uygulamalar yapılırsa bu sorunun çözüleceğine inanıyorum."

Öte yandan Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu üyesi, Muğla Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Avukat Arzu Ayyıldız, yolun düzeltilmesi ve uyarıcı levhaların konulması için Bodrum Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.