Kurbanlıklar Alıcılarını Bekliyor

Kurban Bayramı’na bir hafta kala Bodrum’da büyük ve küçükbaş hayvanlar pazarlarda alıcılarını bekliyor. Yurdun çeşitli yerlerinden gelen besiciler, bu yıl satışlardan umutlu olmadıklarını dile getiriyor.

Kurbanlıklar Alıcılarını Bekliyor

Kurban Bayram’ı bu yıl 31 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında kutlanacak. Vatandaşlar kurbanlarını almak için kurban pazarlarına gitmeye başladı. Bodrum'da Kızılağaç Deve Güreşi Arenası, Kadıkalesi Mezarlığı Yanı, Yalıkavak -Sülüklü Kavşağı’nda belediyeye ait alanda büyük ve küçükbaş hayvanlar alıcılarını bekliyor. Pazarlardaki küçükbaş kurbanlıkların fiyatı 1500 TL ile 3500 TL arasında değişirken, büyükbaş kurbanlıkların ise ortalama fiyatlarının 14.000 TL olduğu ifade ediliyor. 

Erzurum’un Dumlu Mahallesi’nden Bodrum’a gelen besici Adnan Duran, kurban fiyatlarının geçen sene ile hemen hemen aynı olduğunu söyledi. Belediyenin kurban satış yerlerini vatandaşlara duyurması gerektiğini dile getiren Duran, “Bizim müşterilerimiz genelde sabittir. Yoksa sabit olmazsa burada satamayız. Fiyatlar geçen sene ile hemen hemen aynı sayılır, değişen pek bir fark yok. Yem, saman, ot, yer pahalı. Belediyenin hiçbir hizmeti yok. Belediyenin su, elektrik, lavabo gibi hizmeti yok. Biz belediye başkanımızdan hizmet bekliyoruz” dedi.

Ağrı’nın Diyadin ilçesinden gelen bir diğer besici de satışların durgun olmasını pazar yerlerinin nerelerde olduğunun bilinmemesine bağlayarak “Satışlarımız çok yok. Belediye anons yapmıyor. Burada bekliyoruz, hasbelkader. Fiyatlar bu sene uygun. Küçükbaş kurbanlık fiyatları 1500 TL’den başlayıp 3500 TL arasında değişiyor.”

MEZBAHALARDA RANDEVU SİSTEMİ İLE HAYVAN KESİMİ YAPILACAK

İl Kurban Hizmetleri Komisyonunun kararı gereğince bu yıl büyükbaş hayvan kesim ücreti 385, küçükbaş hayvan kesim ücreti ise 100 TL olarak belirlendi. 

Kurban Bayramı süresince veteriner hekimlerin kontrolünde hizmet verecek olan Muğla Büyükşehir Belediyesi kurban satış ve kesim yerlerinde Covid-19 salgını kapsamında alınan tedbirler de açıklandı. Kurban kesim yerlerinde şu önlemler alınacak; 

-Kurban satış ve kesim yerlerinde Coronavirüs bilgilendirme afişleri, el dezenfektanı standları, sosyal mesafe uyarıları yerleştirecek.

-Maske dağıtımı dezenfeksiyon işlemleri yapılacak, tüm girişlerde vücut ısıları ölçülecek, yüksek ateşli vatandaşlarımızın içeri girmelerine izin verilmeyecek ve sağlık kuruluşuna yönlendirilecek.

-Covid-19 salgını sürecinde halk sağlığı açısından risk oluşturmamak amacıyla büyükbaş kurban kesimleri randevu sistemi ile gerçekleştirilecek. Randevu listesi kesim yerleri girişlerine asılacak, SMS ile kurban kesim saati bilgilendirmesi yapılacak.

-Yoğunluğun azaltılması amacıyla hisse sahipleri dışında kimsenin kurban kesim yerlerine gelmemesi teşvik edilecek.

-Kurbanlık etler Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen hijyenik, gıda güvenliğine uygun, doğada çözünebilen yüksek, mukavemetli poşetlere konularak vatandaşlara teslim edilecek.