Madımak'ta Katledilenler Anıldı

2 Temmuz 1993’te Sivas'ta yaşanan Madımak katliamında hayatını kaybeden 33 kişi için Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Cemevi tarafından bir anma programı düzenlendi.

Madımak'ta Katledilenler Anıldı

Bodrum Belediye Meydanında gerçekleştirilen anma etkinliğinde katliamda ölenler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından basın açıklaması okundu, yaşamını kaybeden 33 kişi anısına kırmızı güller bırakıldı ve semah dönülerek Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği zakirleri ve korosu tarafından günün anlamına uygun türküler ve deyişler seslendirildi.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı anma programında ”Sivas’ın Işığı Sönmeyecek”, “Yakanları Affetmiyoruz Aklayanlarıda Affetmiyoruz”, “Sivas İnsanlık Suçudur”, “Zalime ve Zulme Karşıyız” yazılı dövizler açıldı, “Sivas’ın Hesabı Sorulacak”, “Sivas’ı Unutma Unutturma” ve “Faşizme Karşı Omuz Omuza” sloganları atıldı. 


 
Basın açıklamasını okuyan derneğin yönetim kurulu üyesi Naciye Bayır, alevilerin Madımak Oteli’ni utanç müzesine dönüştürülmesini istediklerini dile getirdi. Bayır açıklamasını "Dava sanıklarının Almanya ve Türkiye’de aranmalarına rağmen, yaşadıkları bilinmesine rağmen, bulunamaması hukuki bir mesele olmaktan daha ötedir. Bu bizim her an toplu ya da tek tek öldürülebileceğimizi göstergesidir. Katilleri ödüllendirmektir. Sivas katliamı insanlık suçudur ve bu insanlık suçunun aydınlanması için mücadelemiz devam edecektir.” ifadeleriyle tamamladı.