Mahmut Kocadon da Adaylığını Açıkladı

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ve Meclis Başkanı İlhan Ersan, BODTO’nun akreditasyon değerlendirmesinde TOBB tarafından Türkiye birinciliği ile ödüllendirilmesi ve 2 Ekim'de yapılacak BODTO organ seçimleri ile ilgili açıklama yaptı. Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kocadon, seçimlerde tekrar aday olduklarını açıkladı.

Mahmut Kocadon da Adaylığını Açıkladı

Odanın konferans salonunda yapılan toplantıda konuşan BODTO Başkanı Kocadon, seçim duyurusunun iyi yapılmadığı iddiaları ile ilgili açıklama yaparak “Son 2-3 gündür bazı fısıltı WhatsApp gruplarında odanın seçimlerin adımlarını tam yapmadığı yönünde söylentiler var. BODTO, daha önceki seçimlerdeki gibi kanunun verdiği tüm sorumlulukları yerine getirmiştir. 26 Ağustos Cuma günü yerel gazeteye ilan verilmiştir. 12 Eylül Pazartesi günü ilçe seçim kurulunun bize gönderdiği ilanları yerel gazetelerde yayınlayarak tüm sorumluluğumuzu yerine getirdik.” dedi. 

BODTO’nun akreditasyon değerlendirmesinde Türkiye birinciliği ile ödüllendirilmesinin de küçümsenmeye çalışıldığını sözlerine ekleyen Kocadon, “WhatsApp gruplarında paylaşımlar yapıldı. Bu birinciliğin birincilik olmadığını, İzmir Ticaret Odası tarafından alındığı paylaşıldı.” dedi. Ardından BODTO Dış Ticaret Araştırma Eğitim Proje Görevlisi Saadet Kablı basın mensuplarına akreditasyon süreci ile ilgili bilgiler verdi. 

PROJELERİ ANLATTI

Toplantının devamında oda olarak gerçekleştirdikleri ve destek verdikleri Leleg Yolu projesi, Agro Turizm çalışması, Teknopark gibi çalışmalardan bahseden Kocadon, odanın yeni binası içerisine arabulucuk ofisinin açıldığını, 150 öğrenciye burs verildiğini, oda otoparkına araç şarj istasyonu konulduğunu anlattı. Elektrik maliyetlerini azaltmak için odanın çatısına güneş enerjisi paneli kurmak için müracaat ettiklerini ve izinlerin çıkmasını beklediklerinden söz eden Kocadon, Bodrum mandalinasının coğrafi işaretininin alındığını, ayrıca tırhandil, gulet, gemici peksimeti için başvurular yapıldığını söyledi. 

“ÜYELERİN YÜZDE 40’I OY KULLANAMAYACAK!”

Yeni çıkan kanuna göre son 2 yılda kurulup oda üyesi olan firmaların seçimde oy kullanamayacağını aktaran Kocadon, buna göre 8 bin üyesi bulunan BODTO'da, üyelerin yüzde 40’ının oy kullanamayacağını dile getirerek “Onun için ciddi bir üye sayımız seçime katılamayacak. Ama maalesef bizim buna yapabileceğimiz bir şey yok. Biz yine her dönem olduğu gibi pusulamızda mavi rengi kullanacağız. Umarım başarılı oluruz. Diğer gruptaki arkadaşlara da başarılar diliyorum.” dedi. 

“MECLİSİMİZDE DEĞİŞİKLİKLER VAR”

BODTO Başkanı Kocadon, yeni dönemde ekiplerinde organ seçimine aday olan üyelerde bir kısım değişiklikler olduğunu ifade ederek “Arkadaşlarımızın bir kısmı bize teşekkür ettiler. Artık çalışmayacaklarını söylediler. Biz de yeni arkadaşları belirliyoruz. Meclisimizde değişiklikler var.” dedi. 

Bir gazetecinin mecliste görev yapan BESİAD üyeleri ile ilgili soru üzerine Kocadon; "Odanın 30 kişilik meclis üyesi içinde 8 tanesi Bodrum Esnaf ve Sanayici İşinsanları Derneği (BESİAD) üyesi. Nereden baksanız yüzde 27’si BESİAD’dan ama nedense böyle bir şey oldu. Yönetimde de yer alıyorlar. İlhan Ersan başkanım eski BESİAD üyesi. Deniz Eyinç, Fatih Efe. Bu arkadaşlarımız, BESİAD’ın hem eski üyeleri, hem de mevcut üyelerin içinde arkadaşlarımız var ama galiba beğenmediler bu arkadaşları.” ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı İlhan Ersan ise 2 Ekim'de yapılacak BODTO seçimlerinin barış içerisinde, Bodrum’a yakışan bir seçim olmasını diledi. Akreditasyon denetimden geçmenin zor olduğunu dile getiren Ersan, İstanbul Ticaret Odası’nın bile akreditasyon alamadığını ifade ederek, bu başarının küçümsenmemesi gerektiğini dile getirdi. 

İlhan Ersan konuşmasında, geçen yıl Bodrum’a bir tane yolcu gemisi geldiğini, BODTO’nun girişimleri sonrası bu yıl ilçeye toplamda 150 yolcu gemisinin geleceğini kaydetti. 

Muhabir: Hamdi Yörür