Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Bodrum Belediyesi'nin 2020 yılı Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 1’i ek, 13 gündem maddesi görüşüldü.

Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Konacık Mahallesinde bulunan Herodot Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Ahmet Aras, bir yakınının rahatsızlığı nedeniyle şehir dışına gittiği için katılamadı. Toplantıya CHP’li meclis üyesi Dursun Göktepe başkanlık etti. 

Oturumun başında İYİ Parti Grubu ile Cumhur İttifakı Grubu verdikleri ayrı önergelerle Bodrum’da belirlenen katı atık tarifelerinin yüksek olduğunu ifade ederek, yeniden düzenlenmesini talep ettiler. Dursun Göktepe ise belediyenin konu ile ilgili bir çalışma içine girdiğini ve büyük ihtimalle önümüzdeki meclis toplantısında yeniden görüşüleceğini dile getirdi. Verilen önergeler böylelikle gündeme alınmadı. 

Toplantının birinci gündem maddesi Karakaya Mahallesi Koyunbaba Mevkii’ndeki trafo alanının plana işlenmesi ile ilgili değişikte imar komisyonunun olumlu kararı oybirliği ile kabul edildi. 

2’nci gündem maddesi Türkkuyusu Mahallesi, 1205 ada, 1-69-70-71 parsel numaralı taşınmazların bulunduğu alanda Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca alınan tescil kararları, yenilenen 22-A kadastro verileri ve artan nüfus verileri nedeniyle mevcut sağlık hizmetlerinin niteliğinin artırılmasına yönelik hazırlanan Koruma Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifine ilişkin alınan 28.02.2020 tarih ve 2020/5 sayılı komisyon kararı ile ilgili komisyon ek süre talep etti. Ek süre talebi oyçokluğu ile kabul edildi. 

3’üncü gündem maddesinde Bodrum Belediyesi sorumluluğu veya mülkiyetinde bulunan alanlarda imar uygulaması yapılması, imar parseli üretilmesi ve Belediyenin alt ve üst yapı yatırım uygulamalarının gerçekleştirilebilmesi için, düzenleme sahalarının, düzenleme ortaklık payı oranı, vb. nedenlerden dolayı değişebileceği de göz önüne alınıp 3194 sayılı İmar Kanunun 18. maddesine göre işlem yapılmasının sağlanması için 3194 sayılı İmar Kanunun 10. maddesi kapsamında beş yıllık imar programının onaylanması hususu oybirliği ile kabul edildi. 

Belediyeye yapılan yapı ruhsatı başvurularının değerlendirilmesi aşamasında, yürürlükteki Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ve yarımadadaki plan notları arasında dil birliği sağlanması, gerek estetik ve günümüz yaşam koşullarının zorunlu kıldığı şartları sağlama kaygısı ile getirilen mimari çözüm önerilerinin, gerekse ilçenin yöresel dokusu ve kent kimliğine uygun olmasını sağlayacak ilkelere dair düzenlemelere ilişkin çalışma yapılması hususu ise imar komisyonuna havale edildi. 

5’inci maddede Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Özel Kalem Müdürlüğünün yeniden revize edilen çalışma yönetmelikleri oybirliği ile kabul edildi. 

6’ncı maddede Bodrum Belediyesi Pazaryerleri Uygulama Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler görüşüldü. Oybirliği ile kabul edilen değişiklikte en dikkat çeken detay ise pazaryeri kiracısı veya yanında çalışan kişilerin pazarda yüz kızartıcı su ve kavgaya karışması veya hanutçuluk yapması durumunda sözleşmesinin iptal edilmesiydi. 

7’nci maddede Belediyeye bağlı Kadın Konukevi hizmetinden yararlanacak kadınlar ve yanındaki çocukları için verilmesi planlanan aylık harçlık miktarının belirlenmesi, oybirliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. 

8’inci maddede Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyinin (CEMR) hazırladığı "Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı"nın imzalanması için 5393 sayılı Belediye Kanununun 38/g maddesi gereğince, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'a yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi. 

9’uncu maddede Binnaz Karakaya Spor Salonu ve Yüzme Havuzunun kullanım ücretlerinin belirlenmesi ve eklenmesi konusunun görüşülmesi de oybirliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. 

10’uncu maddede ADM Elektrik, Türk Telekom ve Süperonline vb. kurumların yapacağı çalışmalarda sonra tahrip olacak yol, kaldırım ve meydan zemin kaplamaları tamiratının yapımı için, Bodrum Belediye Başkanlığı ile bahsekonu kurumlar arasında protokol yapılması ihtiyacı doğduğundan, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 38/g maddesi gereğince, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'a yetki verilmesi kabul edildi. 

11’inci maddede Bodrum sınırları içerisinde karışık ambalaj atıklarının toplanması, ayrışımı ve geri kazanımı işi, kiraya verilmek suretiyle ihale edileceğinden, kira süresinin 5 yılı geçmemek üzere encümene yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi. 

12’nci gündem maddesinde Bodrum İlçe sınırları içerisinde açılmak istenilen umuma açık istirahat ve eğlence yerleri ile açık ve kapalı alkollü içecek satışı ve sunumu yapılacak yeni içkili yer bölgeleri belirlendi. 

Toplantının ek gündem maddesinde ise Belediyenin Çevre ve Kontrol Müdürlüğüne ait gider bütçesinde yer alan 250. 000 TL ödeneğin alınarak Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne aktarma yapılması oybirliği ile kabul edildi.