Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Bodrum Belediyesinin 2021 yılı Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Meclis toplantısı Kent Tv ekranları ve Bodrum Belediyesi sosyal medya hesaplarından da canlı olarak yayınlandı.

Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Herodot Kültür ve Sanat Merkezi’ne gerçekleştirilen toplantının başında konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, koronavirüs salgınında vaka sayılarında artış gözlenmesinin Bodrum’u da etkilediğini ifade ederek "Burada birçok hemşerimiz hasta, tedavi görüyor. Önceki dönem belediye başkanımız Mehmet Kocadon'un şu anda Acıbadem Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam ediliyor. Yine Bodrum düğünlerinin vazgeçilmezi sevgili Mustafa Ergene ve eşi de rahatsız. Onun da kızı, damadı, torunlarına kadar bu illet maalesef sirayet etti. Tanıdığımız tanımadığımız birçok insan bu hastalığın pençesinde tedavisini sürdürüyor. Kendilerine acil şifalar diliyorum” dedi. 

Muğla’nın koronavirüs risk haritasında yüksek risk haritasında yer aldığını hatırlatan Başkan Aras, vaka sayısını düşürmek için tedbirlere uymanın önemine dikkati çekti. 

Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantının Manastır Otel ile ilgili ek gündem maddesi olan, “Kumbahçe Mahallesi, 723 ada, 5 parselde kayıtlı mülkiyeti Belediyeye ait Turistik Otel, 02.09.2014 tarih ve 2014/135 sayılı meclis kararına ve 17.04.2018 tarihli kira sözleşmesine istinaden, 28.02.2025 tarihine kadar MNSTR Turizm ve Otel İşletmeciliği AŞ. firmasına kiralanmıştır. Söz konusu firma tarafından verilen dilekçelere istinaden Belediye tarafından hazırlatılan risk inceleme raporuna göre binanın iyileştirmeye ihtiyaç duyduğu tespit edilmiştir. Kiracının talebi dikkate alınarak iyileştirme bedelinin kiracı tarafından karşılanması ve bununla ilgili yapılacak yatırımlar göz önüne alınarak mevcut kiracıya 6,5 yıl ek süre verilmesi ve bu konuda sözleşme yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesinin görüşülmesi” önergesi, oybirliği ile gündemden çekildi. 

Toplantıda önerge olarak verilen Kumbahçe Mahallesi İçmeler Caddesi’nin isminin değiştirilerek önceki gün hayatını kaybeden Bodrum’un ünlü tekne ustası Erol Ağan Caddesi isminin verilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi. Yine toplantıda önerge olarak verilen Elmadağ Caddesi’ne dün sabaha karşı hayatını kaybeden Bodrum Sualtı Arkeolojisi için çok önemli isimlerden biri olan Prof. George Bass’in isminin verilmesi önergesi, Hüseyin Turgut Karabağlı okulunun taşınması için yeni bir okul yapılması amacıyla Umurça Parkı yanındaki Fen İşleri Kademesi alanının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisi, Yalıkavak Mahallesi’nde yapımı tamamlanan spor salonu, futbol sahası ve sosyal tesislerden oluşan Gençlik ve Spor Kompleksine Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adının verilmesi ve  Umurça Mahallesi Kerevit Sokak üzerindeki parka Sağlık Şehitleri Parkı isminin verilmesi komisyona havale edildi.  

Toplantının ilk gündem maddesinde Bahçelievler Mahallesi Bahçelievler Caddesi isminin Şehit Polis Memuru “Kenan Aybey Caddesi ” olarak değiştirildi. İkinci gündem maddesindeki Karaova Mahallesi Turgut Tan Sokak isminin iptal edilmesine ve eski ismi olan “103 sokak” olarak devam edilmesi teklifi reddedildi. 

Üçüncü gündem maddesinde Zabıta Müdürlüğüne ait gider bütçesinden, Özel Kalem Müdürlüğüne ait gider bütçesine ödenek aktarımı yapılması oybirliği ile kabul edildi. Dördüncü gündem maddesi “İlçe sınırları içinde canlı müzik izni verilecek yerlerin kapsamının genişletilmesi konusu” içkili yerler komisyonuna oybirliği ile havale edildi. 

Toplantının ek gündem maddesi Belediye sorumluluk sahası içerisinde Fen İşleri Müdürlüğünce yapılması gereken "Bodrum İlçesi genelinde çeşitli inşaat işleri yapım işinin" bütçe ödeneğinin 2021 yılından %20’si, 2022 yılından %80’i karşılanmak üzere, gelecek yıllara yaygın hizmet yüklenmesi ihalesinin yapılması oybirliği ile kabul edildi.