Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı

Bodrum Belediyesi'nin 2022 yılı Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Konacık Mahallesinde bulunan Herodot Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras başkanlığında gerçekleştirilen toplantının başında önerge olarak sunulan, Ortakent – Yahşi 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planı plan hükümlerinin yapı başlıklı 3.18’inci maddesindeki plan hükmü değişikliği konusu görüşüldü. Madde görüşülürken söz alan Başkan Aras, “Biliyorsunuz bizim imar planlarının çoğunda emsal olarak tek kat görülmüş ancak Ortakent planlarında yoktu. Biz bunu uzun süredir çalışıyoruz. En son Muğla Büyükşehir Belediyesi 1/5000’lik planda plan notu değişikliği yaptı, askıya çıktı. Niye önerge olarak getirdiniz derseniz, daha askıdan indirileli 2 gün oldu. İtiraz falan olur da biz bunu meclis gündemine alırsak sıkıntı olmasın diye önerge olarak getirdik.” dedi. Oybirliği ile gündeme alınan konu toplantıya verilen aranın ardından mecliste oybirliği ile kabul edildi.  

Toplantının ilk gündem maddesi “1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan teklif dosyalarında, planlamaya konu alanların mevcut ağaç rölevesi ve plan kotesinin yer almasının zorunlu hale getirilmesi teklifine ilişkin, 16/06/2022 tarihli komisyon raporunun görüşülmesi.” idi. Teklif, Muğla Büyükşehir Belediyesi meclisine sevk edildi.
 
2’nci gündem maddesinde Ortakent Mahallesi, Kemer Mevkii, 211 ada 43 parsel için, 1/5000 ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı Değişikliği doğrultusunda hazırlanan, “Özel Sağlık Tesisi Amaçlı” 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifinden komisyonun uygun raporu oybirliği kabul edildi. Başkan Aras, “Bu durumla Bodrum yeni bir hastane ve sağlık turizmi merkezi kazanıyor.” dedi.
 
3’üncü gündem maddesinde İlçedeki binaların enerji ihtiyacını güneşten sağlamak amacıyla, yürürlükteki ve plan çalışması devam eden uygulama imar planlarının plan hükümlerine, çatılarda güneş paneli kurulmasına yönelik hüküm eklenmesi teklifi görüşüldü. Komisyonun ek süre talebi oybirliği ile kabul edildi.
 
4’üncü maddede Temizlik İşleri Müdürlüğüne ait ücret tarifesindeki “Araçlar ve Yükleyici Kiralama Ücretleri” kısmının yaşanan ekonomik gelişmeler doğrultusunda yeniden düzenlenmesi teklifi oylandı. Komisyon tarafından hazırlanan tarife oybirliği kabul edildi.
 
5’inci maddede ilçede yaygın olarak kullanılmaya başlanan trafiğe tescilli, karavan tarzı “tiny house” olarak nitelendirilen bungalov tipi ev modellerinin kullanımlarına dair kriterlerin belirlenmesine ilişkin çalışma yapılması teklifi imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi.
 
6’ncı maddede 1/1000 ölçekli Göltürkbükü Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planındaki yaklaşık 90 dönümlük alanda, 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesine göre uygulama yapılabilmesi için, aynı Kanununun 10. maddesine göre Belediyenin 5 yıllık imar programına bu alanların ek olarak konulması ve onaylanması hususu oybirliği ile kabul edildi.
 
7’inci gündem maddesinde Ortakent Mahallesi, 194 ada, 6 Parsel numaralı taşınmaza ilişkin mülk sahibi tarafından Kültür Merkezi yapımı talebi oybirliği ile kabul edildi.
 
8’inci gündem maddesinde Belediye tarafından projeleri tamamlanan “Serbay Ilıcak Spor ve Kültür Merkezi Bakım ve Onarımı”, “Binnaz Karakaya Kapalı Yüzme Havuzunun Bakım ve Onarımı”, “Çiftlik Mahallesi Sosyal ve Etkinlik Merkezi Bakım ve Onarımı”, “Karaada Sosyal Tesisinin Bakım ve Onarımı”, “Turgutreis İş Merkezinin ve Meydanın Yenilenmesi”, “Yalıkavak Pazaryeri Yapımı”, “Çırkan Mahallesi Gündüz Bakımevi Yapımı” ve “Belediye Kademesi Yapılması” işlerinin gelecek yıllara yaygın hizmet yüklenmesi ihalesinin yapılmasına ilişkin teklifi oybirliği ile kabul edildi.
 
9’uncu gündem maddesinde Selin Ayla Ünver tarafından, Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet 2022 model, W1T96400110508270 şasi numaralı Mercedes Benz marka, 0 km aracın su tankerine (Arazöz) dönüştürülerek şartsız bağışı teklifi oybirliği ile kabul edildi. Aracın maliyetinin 180 bin Avro olduğu bildirildi.  
 
10’uncu gündem maddesinde Acıbadem Sağlık Hizmetleri ve Tic. AŞ. tarafından, Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet 2022 model,  W1T96400110510103 şasi numaralı Mercedes Benz Arocs 2033 Euro 6 marka, 0 km aracın su tankerine (Arazöz) dönüştürülerek şartsız bağışı teklifi oybirliği ile kabul edildi.
 
11’inci maddede “2022 yılı Aykome Zemin Tahrip Bedeli Tarifesinin” Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığının 28/04/2022 tarih ve 2022/1-2 sayılı kararı ile kabul edilen tarifeye uygun olarak güncellenmesi teklifi plan bütçe komisyonuna havale edildi.

12’nci gündem maddesinde Belediye Başkanı tarafından Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilen Meclis Üyesi İbrahim Akbaş’ın maaşı Belediye Başkanı maaşını 3/2’sini geçmeyecek şekilde belirlendi.
 
13’üncü maddede Boş Kadro Derece Değişikliği Cetvelinde yer alan derece değişiklikleri görüşüldü. Tahsildar ve veznedar kadroları, memur ve veri hazırlama kontrol işletmeleri kadrosuna dönüştürüldü.
 
14 ve 15’inci maddede 1’inci derece İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü kadrosu ihdas edilmesi, Belediye norm kadro cetveline eklenmesi ve çalışma yönetmeliğinin belirlenmesi oybirliği ile kabul edildi.


 
16’ncı maddede ilçede sunulan kamusal hizmetlerin kalitesi ve verimliğinin artırılmasına ilişkin olarak Bodrum Kaymakamlığı ile  "Ortak Hizmet Protokolü" imzalamak üzere Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'a yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.
 
17’nci maddede Bodrum Belediyesinin 8 Mart 2020’de imzaladığı Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı doğrultusunda hazırlanan “ Bodrum Belediyesi Yerel Eşitlik Eylem Planı” oylanarak kabul edildi.