Meteorolojiden Yağış ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Muğla için yağış ve fırtına uyarısında bulundu.

Meteorolojiden Yağış ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi, Salı günü öğleden sonra başlayıp Çarşamba akşamı etkisini kaybetmesi beklenen fırtına uyarısında bulundu. Uyarıda şu ifadelere yer verildi:

“Güney Ege’de rüzgarın yarın(Salı) öğle saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, açıklarında güneybatı yönlerden 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Çarşamba akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği beklenmektedir.”

Meteoroloji ayrıca Muğla için yağış uyarısında da bulundu. Uyarıda şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; Muğla’da 01.02.2022 Salı günü öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların Perşembe günü öğle saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Toplamda metrekareye yer yer 100-200 kg yağış düşmesi beklenen ilimizde sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve fırtına, dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."