Meteoroloji’den Sağanak Yağış Uyarısı

Bodrum’da güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar etkili oluyor. Meteoroloji, Muğla çevreleri için sağanak yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji’den Sağanak Yağış Uyarısı

İlçede sabah saatlerinden bu yana kuvvetli rüzgar esiyor. Güneydoğu yönünden esen rüzgar, günlük yaşamını zaman zaman olumsuz etkiliyor.  

Rüzgarla birlikte güney sahillere denize atılan çöplerin geldiği görüldü. Trafo Kafe yanında biriken çöpler, kötü görüntüler ortaya çıkardı. Deniz üzerine biriken çöpleri gören vatandaşlar ise çöplerini denize atanlara tepkilerini dile getirdi. 

METEOROLOJİ’DEN YAĞIŞ UYARISI

Meteorolojik verilere göre Bodrum yağışlı havanın etkisine girecek. Pazartesi günü öğleden sonra başlaması beklenen yağmurla ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden bir uyarı yapıldı. Muğla ve çevreleri için yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren Muğla çevrelerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, kuvvetli (25-55 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.”