Milletvekili Özcan Kent'e Konuk Oldu

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Kent TV'de katıldığı canlı yayında, Korona günlerini ve alınan tedbirleri değerlendirdi.

Milletvekili Özcan Kent'e Konuk Oldu

Gazeteci-Yazar Ayhan Ongun’un hazırlayıp sunduğu Açık Görüş programına konuk olan Özcan Ülkemizin en önemli gündemi koronavirüsün etkileri ve iktidarın uyguladığı tedbirleri değerlendirdiği konuşmasında genel olarak şu konulara değindi;

“Bir küresel felaketle karşı karşıyayız. Böylesi zamanlarda daha çok birlik olmaya, birlikte davranmaya ihtiyacımız vardır. İktidarı muhalefetiyle bu felaketten en az zararla nasıl kurtulabiliriz konusunda birlikte davranmak zorundayız. Bu konuda görev icra organı olarak hükümete dişer. Ancak şu ana kadar iktidarın birçok bilgiyi toplumla yeterince paylaşmadığını, şeffaf davranmadığını görüyoruz. O zaman da bilgi kirliliği ve güvensizlik, ardından da korku ve panik başlıyor. İktidar ne yazık ki, böylesi hayati bir konuyu bile siyaset malzemesi yapma gayreti içinde. Başarılı çalışmalar yapan muhalefet belediyelerini devre dışı bırakmaya çalıştığı gibi, çok önemsediğimiz Bilim Kurulunun tavsiyelerini işine geldiği gibi uygulamaktadır. Ekonomi zor durumda olduğu gibi, işsizlik artmış, esnaf ve çiftçi önünü göremez hale gelmiş, günlük çalışarak yaşamını sürdüren vatandaşlar evine ekmek götüremez duruma gelmiştir. En kısa zamanda toplumun tüm kesimlerini kapsayacak biçimde bir yardım paketi hazırlanmalı, destek adıyla insanlarımız bankaların kucağına itilmemelidir. Mayıs sonunda otellerin açılacağı söyleniyor ancak yeterli önlem ve hazırlıklarını yapıldığından emin değiliz. Daha sonuç alıcı önlem ve desteklerle vatandaşın nefes alması sağlanmalıdır. Evde kal diyebilmek için öncelikle evde kalmanın koşullarını hazırlamak devletin görevidir. Maske dağıtımını bile organize edemeyen iktidar yardım yapması gereken yurttaşlaradan yardım ister duruma gelmiştir. Bu felaket eninde sonunda bitecek ama hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Yurttaşlarımız da siyasiler de eski alışkanlıklarını bırakarak, yeniğ dünya düzenine uygun davranmak zorunda kalacaklardır.”

Bir soru üzerine tüm Muğla’yı gezdiğini belirten Suat Özcan ilimizde an itibariyle korkulacak bir durumun olmadığını ancak, tedbirli davranmaya devam etmemiz gerektiğini söyledi.