MUĞLA’YA DEĞER PROJESİ…

Muğla Valiliği tarafından hazırlanan Muğla Projesi’nin 15 alt projesinden biri olan,...

MUĞLA’YA DEĞER PROJESİ…
Muğla Valiliği tarafından hazırlanan Muğla Projesi’nin 15 alt projesinden biri olan, “değerler eğitimi”ni konu alan “Muğla’ya Değer Projesi”nin Mart ayı konusu olan “Doğruluk” konulu etkinlik, Bodrum Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

Muğla Projesi, Muğla Valiliği tarafından, günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş olan manevi değerlerimizin bireyin ahlaki ve toplumsal davranışlarını olumsuz etkilemesi, aile içi iletişimi bozması ve toplumda yozlaşmalara sebep olmasını göz önünde bulundurarak, geleceğimizin teminatı olan öğrencileri bu tehlikeden korumak, öğrencilerde milli ve manevi değerlere karşı duyarlılık oluşturarak farkındalık yaratmak için yürürlüğe konulmuş bir proje.

Bodrum Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, Okul yetkilileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikte, doğruluk, dürüstlük, samimiyet, doğru söz söylemek, tutarlı olmak konuları ele alındı.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan etkinlikte, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Serdar Öner, Rehber Öğretmenler Oya Gürses ve Mustafa Gürses’in sunumu, 9.sınıf öğrencilerinden Melek Barut’un başarı öyküsünü anlatması, düzenlenen afiş ve kompozisyon yarışmalarının ödül töreni ve öğrencilerin sahneledi “Ah Şu Gençler” konulu dramatizasyon yer aldı.

Yapılan konuşmaların ardından, afiş yarışmasında ilk üç dereceyi paylaşan 11.sınıf öğrencisi Esra Jessica Özmen, 9. sınıf öğrencisi Irmak Gözütok ile yine 9. sınıf öğrencisi Aleyna Boysal’a ödülleri verildi.

Kompozisyon yarışmasında ilk üç dereceyi paylaşan “Çok Eğri Doğrular” adlı çalışmasıyla 10. sınıf öğrencisi Nihal Uzun, “Doğruluk Sonsuz Mutluluktur” adlı çalışmasıyla 11. sınıf öğrencisi Cansu Alkan ve “Ayna” adlı kompozisyonu ile 10.sınıf öğrencisi Asena Gürpınar’a da ödülleri takdim edildi.

Etkinlik , Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nebi Çinitaş rehberliğinde hazırlanan “Ah Şu Gençler” konulu dramatizasyonla sona erdi.

Muğla’ya Değer Projesi, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında başlamak üzere üç yıl süreyle her ay değişik konu başlığı altında uygulanacak ve 2013-2014 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar devam edecek. Projeyi iyi uygulayan okullar arasından seçilecek iyi örneklerin 4 Haziran 2012 tarihinde gerçekleştirilecek olan “Muğla’da İyi Örnekler Konferansı”nda sergilenmesi planlanıyor.