Muhtarlar Günü Kutlanıyor

Bodrum’da 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Bodrum Belediye Meydanı’nda bir tören düzenlendi.

Muhtarlar Günü Kutlanıyor

Törene; Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Belediye Başkanı Ahmet Aras, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Özkan Yılmaz, Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Cemil Gündüz ile mahalle muhtarlar, daire amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. 

Bodrum Muhtarlar Derneği çelenginin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Cemil Gündüz, şunları dile getirdi:

“19 Ekim 1829 yılında Padişah 2. Mahmut tarafından kurulan, devletimizin en eski kurumlarından olan muhtarlıklarımız, 193 yıldır devletine ve milletine hizmet etmektedir. Gönüllülük esasına dayalı olan bu kuruma seçilmiş muhtarlarımız seçimlerin verdiği özgüven ile halka hizmet etme yarışında bir adım öne geçmek için çaba göstermektedir. Muhtarlık kurumu olarak hem devletimize hem de vatandaşımıza karşı sorumluluklarımız bulunmaktadır. Vatandaşın sorunlarının tespit edilmesi, çözüme kavuşturulması için gerekli çalışmalar, kalben halka hizmet edebilme, güler yüzü vatandaştan eksik etmemektir. Kurulduğu günden bugüne bazı dönemlerde azalan yetkilerimizin yerini yeni hizmet ve sorumluluklar almıştır. Özellikle olağandışı durumlarda muhtarlarımıza verilen görevlerin artmasının muhtarlık kurumuna verilen bir önemin göstergesi olduğunu düşünmekteyiz.”

Meydandaki tören, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi. Kutlamalar çerçevesinde Bodrum protokolü ve mahalle muhtarları, Trafo Kafe’de düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.