Özlen Ayata, 2019 Kreasyonunu Sergiledi

Bodrum’da yaşayan ünlü modacı Özlen Ayata, 2019 Kreasyonlarının yer aldığı, “Kİ – SHE – SEL 7” adlı defilesi ile moda tutkunlarını tasarımlarına yine hayran bıraktı.

Özlen Ayata, 2019 Kreasyonunu Sergiledi

Bodrum’da yaşayan ünlü modacı Özlen Ayata, 2019 Kreasyonlarının yer aldığı, “Kİ – SHE – SEL 7” adlı defilesi ile moda tutkunlarını tasarımlarına yine hayran bıraktı.

Yakaköy’deki Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nde bulunan tasarım atölyesinde ürettiği, birbirinden değişik materyalleri kullanarak yaptığı tasarımlarını Bodrumlu moda takipçilerinin beğenisine sunan Ayata, ürünlerinin tanıtımını çeşitli yaşlarda, farklı meslek guruplarından 19 amatör mankenin podyuma çıktığı defile ile gerçekleştirdi.

Kızı Dilara Ayata ve oğlu Bartu Ayata’nın da annelerinin tasarımlarını taşıdığı defilede; Fulya Pamay, Alena Kovalenko, Bahar Daşatan, Zeynep Sazak, Yelda Çakar, Ece Ezgimen, Ece Aydın, Etel Elmas, Bilge Çöpür, Yasemin Şentürk, Simay Kabaran, Merve Niman Taş ve çocuk manken Ada Tezer, Ayata’nın kıyafetlerini sergilediler.

Dibeklihan Orhan Kemal Meydanı’nda gerçekleşen defilede bir de canlı vitrin kullanan Ayata, bu fikriyle de izleyenleri oldukça şaşırttı. Defileyi izleyenler için podyumda yer alan bir başka sürpriz de Şarkıcı Pınar Seli Öztürk oldu. Bodrum’da özel gecelerin vazgeçilmez seslerinden olan Pınar Seli Öztürk de, Özlen Ayata’nın tasarımlarını orkestra arkadaşları Eyüp Karadağ ve Yağız Sürel ile birlikte sundu.

Doğa ve kadının gücünü tema olarak seçen Özlen Ayata, defilesini şu sözlerle anlattı;

“Yaklaşık 8 ay süren defile hazırlığının teması, doğa ve kadının gücü. Tek başıma çalıştığım için, tüm ürünlerin tasarımı ve elde dikilerek üretimi bana aittir. Her modelden sadece bir adet üretiyorum. Defilede gördüğünüz tüm deri giysiler her mevsim kullanılabilir. Kalın derilerle üretilen kıyafetlerimi de ağırlıklı olarak kış mevsiminde kullanılması için tasarladım.

Özellikle metal alerjisi olan veya ağır takı takmak istemeyen kadınların tercihine cevap vermesi açısından kolyelerde ağırlıklı olarak deri kullandım. Herkesin tül içinde çıkan mankenimiz hakkında yaptığı yorumlara defile sırasında kulak kabarttım. Herkesin kıyafet olarak tasarladığımız sandığı cibinlik görüntüsünde olan kıyafet, aslında bir giysi değildi. Ürettiğim broşların hepsini bir kerede sergilemek için tasarladığım bir canlı vitrindi.

Benim amacım, bilinen materyalleri farklı şekillerde ve bir arada kullanarak ürünler yaratmak ve sunmak. Defilelerimde amacım ise, sadece ürün sergilemek değil, biraz da şov niteliği de katarak, izleyenlerimin ilgisini 1 saat boyunca korumak ve onlara görsel bir tatmin yaratmak.”